Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/15/2005: "Kraakgroep Emmen kraakt Loods"

Sinds dinsdag de 14e juni bewonen krakers de Verlengde Spoorstraat 2, de oude loods naast het NS station. Ze hebben in de avond huisvrede geclaimd door het gebouw te kraken.

Zij willen duidelijk maken dat ze zoveel mogelijk volgens het boekje (oa. de Leegstandswet) tewerk willen gaan. Zo hebben ze direct na de kraak de politie op de hoogte gesteld en ze gevraagd om te controleren of het daadwerkelijk goed is gegaan. Ook hebben zij een brief voor de buurt opgesteld.

Klik op meer !!

Oorspronkelijk was Van Gend en Loos er gevestigd. Sinds anderhalf jaar is het gebouw eigendom van Hepart II, een bedrijf van een projectontwikkelaar uit Dalfsen. Dit bedrijf heeft weliswaar bekend gemaakt iets op deze plek te willen bouwen, maar aangezien de benodigde vergunningen nog niet zijn aangevraagd willen de krakers totdat de eigenaar kan aantonen dat hij direct wil gaan bouwen het pand blijven bewonen.

Kraker Daan: “Wij hebben diverse plannen met het gebouw. In eerste instantie voorzien wij zo in onze directe woon- en werkbehoeften. Daarnaast is dit ook een protest tegen het leeg laten staan van gebouwen terwijl ondertussen veel mensen een woning hard nodig hebben. Dit is echt niet alleen een zaak van de Randstad, ook in Emmen is de wachttijd voor een huurhuis normaal gesproken 3 jaar. Als laatste is dit een ideale plek om enkele sociale of culturele projecten ruimte te bieden. Dit kan van alles zijn bijvoorbeeld; een weggeefwinkel, een goedkoop eetcafé, een distributieplek voor een voedselbank, een oefen- of expositieruimte voor kunstenaars. Zulke projecten kunnen zeker bij ons aankloppen voor ruimte”.

Kom eens langs!


Powered by Greymatter