Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/08/2005: "Hoe de heren de armoede bestrijden in Afrika"

Tanzania was ooit de lieveling van de ontwikkelingshulp. Hulp waaraan uiteraard altijd een prijskaartje zit. Het land staat alweer jaren onder curatele van de Wereldbank. Om de schulden af te betalen dient er geprivatiseerd te worden.


daressalaamwater (14k image)
De kraan in Dar-es-Salaam - voor de koopkrachtige vraag
Klik op meer

Twee jaar geleden werd derhalve het waterleidingbedrijf van Dar-es-Salaam geprivatiseerd. Voorwaarde hiertoe was dat er fors ge´nvesteerd zou worden in de vernieuwing van het waterleidingnet.
De privatisering - ten gunste uiteraard van een Europese combinatie, onder toezicht van en met steun van de Britse regering - vond plaats. De investeringen niet. De watervoorziening aan de arme wijken stagneerde.
Op 18 mei besloot de regering van Tanzania een einde te maken aan de farce. Uiteraard werd door dit "bedrijfsleven" en de Britse regering geprotesteerd. Een tegenzet van de Tanzaniaanse regering was de arrestatie van enkele functionarissen van het niet meer gewenste waterleidingbedrijf.
Uiteraard houdt dit nu zijn handje op voor de winsten die het niet meer kan maken. Een verhaal dat ons bekend voorkomt - nietwaar - en dat tot grote gevolgen leidt in Bolivia dezer dagen.
Een episode uit de "make poverty history"-geschiedenis van het duo Bush & Blair.
En over vrije markteconomie gesproken: raad eens hoeveel overheidssubsidie deze bestrijders van overheidssubsidie per jaar krijgen.
Negen miljoen pond. (Flauw hoor, om te spieken). Namens de dankbare Britse belastingbetalers.


Powered by Greymatter