Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/06/2005: "Theater:Likeminds speelt Cel & Drang speelt Feeling blue"

Twee theaterstukken dienen zich binnenkort aan die de moeite van kijken waard lijken.
DrangBlauweAanslag (33k image)
Affiche van Feeling Blue van Drang
In Amsterdam speelt de groep Likeminds het stuk Cel in Theater Frascati, terwijl Theater op locatie Drang op de oude plek waar ooit het kraakpand De Blauwe Aanslag floreerde het stuk Feeling Blue opvoert. Oud-bewoners, en vrienden & vriendinnen van het pand krijgen korting op de toegangsprijs!
Klik op meer!

'Celĺ is een voorstelling over leiderschap en anarchie, over de dwang van het collectief en de wil om te ontsnappen aan de druk die de wereld je oplegt - en over de eilandjes van vriendschap en verlangen die hier en daar te vinden zijn in een oceaan van duistere onverschilligheid.
Wat gebeurt er met zes mannen die in een beklemmende situatie tot elkaars gezelschap zijn veroordeeld? Mannen in de kelder van een gebombardeerd huis, in gevangenschap of in de geheime ruimte waar de leden van een politieke beweging bijeenkomen. Ze moeten zich tot elkaar zien te verhouden en ze kunnen niet anders dan fantaseren over hoe het zou zijn daar in die buitenwereld, waarvan zij afgesloten zijn.
Be´nvloed door de actualiteit die gedomineerd wordt door angst en geweld maakt Likeminds een voorstelling over de effecten van de druk die de buitenwereld oplegt op groepsvorming en de individuele leden van een groep.
Het stuk wordt opgevoerd van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juni.
Voor meer informatie klik je hier

De Blauwe Aanslag, wie kende het niet. Het door krakers bewoonde oude Haagse belastingkantoor met de gevel van graffiti. Het gebouw is verdwenen en de krakers zijn verhuisd. Wat rest is een bouwput die binnenkort plaats maakt voor een appartementen- complex met nieuwe bewoners.
Theatergroep Drang speelt op deze spraakmakende plek de voorstelling Feeling blue. Met de bouwput als intrigerend decor vechten de personages voor hun wankele bestaan want de stad dringt zich onvermijdelijk op. De angst voor verandering is het thema van de stadsverhalen in Feeling blue en toont een wereld met veel herkenning, verwarring, ontroering, persoonlijke tragiek en humor.
Het stuk wordt opgevoerd van maandag 6 tot en met zaterdag 25 juni.
Voor meer informatie klik je Verwijswoord

Met dank aan Kees Stad voor de tip over de voorstelling in Amsterdam.

1 Reactie


Niet iedereen is positief over het gesponsorde "Blauwe Aanslag" toneelstukje. Zie:

http://www.blauweaanslag.nl/article.php?story_id=375

zei: Joost op 14/06/2005 om: 20:18u


Powered by Greymatter