Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/05/2005: "Aleksander Tomenko vrijgesproken van in elkaar slaan nazi"

De 20-jarige Aleksander "Miller" Tomenko is vrijgesproken van het in elkaar slaan van een nazi.
AleksanderTomenko (21k image)
Aleksander Tomenko
Tomenko gearresteerd in het Russische Rostov-na-Donu verbleef reeds twee maanden in voorarrest.
Klik op meer!

Het was niet de eerste keer dat Miller in conflict kwam met lokale nazi's, die in Rusland talrijk aanwezig zijn. Bij eerdere gelegenheden brak hij een been en zijn neus. Russische anarchisten waaronder de Anarchist Black Cross in Moskou, startten een financiŽle steuncampagne voor hem, aangezien gevangenen in Rusland hun eigen eten moeten betalen alsmede voor juridische bijstand.

Miller is afkomstig uit een arme familie en moest al op jonge leeftijd zijn kostje bij elkaar zien te scharrelen. Hij had talrijke ongeschoolde baantjes en is sinds 2002 betrokken in de anarchistische beweging. Hij kwam in contact met anarchisten in de mijnstad Shahty, waar hij werd gearresteerd na een anarchistische actie.

Nadien was hij actief in Rostov in groepen als Autonome Actie, Rainbow Keepers, de Federatie van Anarcho-Communisten en de Federation van Revolutionaire Anarchisten.

In 2003 was hij actief betrokken bij het ecologisch actiekamp in Azov dat gericht was tegen de methanol exportterminal, die daar werd gebouwd en waarbij de Italiaanse multinational Triboldi was betrokken. Zo'n 9000 mensen namen deel aan deze acties, een respectabel aantal voor een stad van 90.000 inwoners die zo'n 45 kilometer ten zuiden van Rostoov ligt. De bouw ligt de laatste twee jaar stil hoewel de eindoverwinning allesbehalve zeker is.

Miller leefde een maand in het actiekamp en was degene die de locatie van het kamp vond.


Powered by Greymatter