Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/05/2005: "Een Derde-Wereldland in de maak - of is het al zover?"

"Zou jij een land kernwapens toevertrouwen dat niet eens voor wc-papier kan zorgen?" Een grap uit wijlen de Sowjet-Unie. Paul-Craig Roberts is staatssecretaris van financiŽn geweest onder Reagan (!). Hij ziet het snel aflopen met de VS aan de hand van de laatste cijfers.
jesus_bomb_300 (16k image)
Klik op meer

In mei zijn er 73.000 banen in de particuliere sector bijgekomen. 20.000 in de bouwnijverheid (hoofdzakelijk Mexicaanse immigranten), 21.000 in de handel en 32,500 in de zorgsector. Hierbij komen nog 5000 banen bij de (plaatselijke) overheden. In totaal zijn er nog maar 10 miljoen mensen in de VS werkzaam in de sector waar verhandelbare goederen worden geproduceerd.
De industrie is geŽxporteerd ('outsourcing') naar landen waar de lonen lager zijn. Alleen de merken zijn nog Amerikaans. Het betekent ook dat kennis en vaardigheden in snel tempo verdwijnen.
De Amerikaanse economie wordt hoofdzakelijk op de been gehouden door het consumptief krediet dat het land krijgt van buitenlandse banken, vooral in Oost-AziŽ - vroeg of laat trekken ze de stekker er uit. Seymour Hersh meent dat dit al in 2005 zal gebeuren. Het bewind in de VS weet weinig beters te bedenken dan de producten van de belangrijkste overgebleven industrie in te zetten: de wapenindustrie.
Met name China zit niet te wachten op een oorlog tegen Iran.
Meer cijfers:
3,5 miljoen mensen zijn er dakloos.
2,2 miljoen mensen zitten er in de gevangenis.
Het regime beklaagt zich over Amnesty International als dit melding maakt over martelingen in deze gevangenissen. Toch is het geen kakelvers nieuws meer.
36 miljoen mensen zijn er zo arm dat ze aan de rand van de honger verkeren.
40 miljoen mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg.
45 miljoen mensen zijn er analfabeet.
Meer dan tien jaar geleden sprak Noam Chomsky er zijn verbazing over uit dat twee derde van de bevolking er (toen) van overtuigd was dat de wereld zo'n zevenduizend jaar bestaat. Het zullen er niet minder zijn geworden.
Er is een grote kans dat de presidentsverkiezingen in 2008 gaan tussen de vrouw van een ex-president en de broer van de huidige, tevens zoon van de president die er voor de man van de andere kandidaat zat. Zulke berichten kennen we bij uitstek van zogenaamde Derde-Wereldlanden.
Op parlementair niveau is er in feite geen oppositie in dit land. Als men buiten het parlement bijvoorbeeld het bovenstaande vermeldt geldt men als onpatriottisch. Buiten de VS wordt men dan anti-Amerikaans genoemd.
Een troost is dat bijna de helft van de bevolking van het regime af wil. En het is het land van Noam Chomsky, Howard Zinn, Joe Hill, Dorothy Day, Emma Goldman, Henry David Thoreau, Adin Balou enz. enz.
Anti-Amerikaans zijn is onzin. Er is reden tot ernstige bezorgdheid.
Men zegt dat de toetreding van de VS tot de Derde Wereld heeft plaatsgevonden op 11 september 2001. Welkom in de wereld van de werkelijkheid. Niet iets om over te juichen.
cheney-abu (16k image)
De vice-president naast een van zijn gevangenen


Powered by Greymatter