Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/03/2005: "Steun de opgepakte dienstweigervluchteling Yusuf Yuce!"

Op maandag 30 mei 2005 heeft de Rotterdamse vreemdelingenpolitie de Turkse Koerd Yusuf Yuce gearresteerd. Yuce is bestuurslid van de organisatie van dienstweigervluchtelingen uit Turkije "Askere Gitme!" ("Ga niet in het leger!").
DemoAG2003 (25k image)
Demonstratie van Turkse dienstweigeraars in Frankfurt op 10 Oktober 2003

Sinds hij volledig uitgeprocedeerd was, moest Yuce zich wekelijks melden bij het bureau aan de Hoofdweg. Klik op meer!

Maandag werd hij plots opgepakt en naar het hoofdbureau van de Rotterdamse politie gebracht. Yuce is direct in hongerstaking gegaan. Bij uitzetting naar Turkije wacht hem jarenlange gevangenisstraf en mogelijk marteling en erger. In 1999 heeft de naar Turkije uitgezette dienstweigervluchteling Savas Çiçek onder verdachte omstandigheden de dood gevonden. Dienstweigeren is niet toegestaan in Turkije.

Om te protesteren tegen de arrestatie en voorgenomen uitzetting van Yuce gaat "Askere Gitme!" actie voeren. De organisatie vraagt ook om steunhandtekeningen. Je kunt daartoe een mailtje (reply) met je naam sturen naar De Fabel van de Illegaal. De Fabel zorgt dan dat je mailtje bij "Askere Gitme!" terecht komt.

Bel voor meer informatie over de situatie van Yuce: 071-5127619 (De Fabel van de Illegaal).

Zie voor meer informatie over "Askere Gitme!" en het geweld tegen dienstplichtigen in het Turkse leger onder andere: "Persbericht"" en "Niet meer terug naar de hel van het Turkse leger". Of zoek op "Askere Gitme" op de Fabel Website .

2 Reacties


Help, Help,

we zijn zo ontrustig over yuce, steun ons voor atcie voeren,

zei: Osman op 06/06/2005 om: 23:19u

ik steun yuce van harte ik heb zelfte probleem al 13 jaar in nederlan uitgeprocedeerd en gezocht in turkije door militaire.ik weet ook niet wat ik moet doen heb geen rechten meer in nederland.

zei: ozan yildiz op 14/06/2005 om: 20:22u


Powered by Greymatter