Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/30/2005: "Anarchisten de Muur voorkomen herstart bouwwerkzaamheden rond Beit Surik"

Op zondag 29 mei hebben de Anarchisten tegen de Muur met Palestijnse bewoners en internationale activisten de herstart van de bouwwerkzaamheden rond Beit Surik voor een dag weten te voorkomen.
Bilin270505 (18k image)
Demonstratie van Palestijnen in Bil'in op 27 mei

De bouwwerkzaamheden aan de Muur zouden hervat worden nadat het hoogste gerechtshof van IsraŽl had ingestemd met een kleine verandering in de route.
Klik op meer!

Een kleine honderd demonstranten verhinderden echter dat de bulldozers met hun vernietigende werk konden beginnen. Vanaf 9.00 uur ís ochtends trokken ze naar de nederzetting Har Adar van waaruit de bouwwerkzaamheden zouden starten.

Vijf jeeps politie, een auto van de speciale troepen en een trailer met van de bereden politie alsmede versterkingen van de bewakingsdienst bleven echter in de nederzetting. Ze meden direct contact met de demonstranten.

Deze situatie duurde voort tot het middaguur toen de troepen en de opzichters de nederzetting verlieten. Ook de demonstranten verlieten daarop de plek.

In de vorige reeks van demonstraties van twee maanden geleden schoten als Palestijnen verklede IsraŽlische troepen op de demonstranten. Zes activisten werden gearresteerd maar vrijgelaten nadat bleek dat de IsraŽlische demonstranten hun activiteiten hadden gefilmd en gefotografeerd en hun materiaal aan de pers hadden overgedragen.

Beelden van dit politieoptreden vind je hier.

Op vrijdag 27 mei werden Anarchisten tegen de Muur die op weg waren naar een gezamenlijke demonstratie in Bilíin tegen de Muur van Apartheid vastgehouden. Dit gebeurde bij de wegversperring onder het mom van dat het gebied een Ďgesloten militaire zoneí betrof dat alleen voor kolonisten toegankelijk was. Na drie uren te zijn vastgehouden volgden twee uren van arrestatie bij de politie van Givat Zeev. Uiteindelijk bereikten de anarchisten via sluipwegen toch hun doel.


Powered by Greymatter