Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/29/2005: "De Nieuwe Wereldorde marcheert in Libanon"

"De eerste vrije verkiezingen in Libanon in dertig jaar" loeit de leipenloerdoos. Want de Syrische troepen zijn weg.


syrlib (12k image)
Het vergeten demonstratietje ten gunste van de SyriŽrs, 8 maart 2005
Klik op meer!

Uw Prul was in SyriŽ in de dagen dat de tanks oprukten naar Libanon, 29 jaar geleden - je zag ze rijden op de weg. De Syrische troepen grepen in in een burgeroorlog die ten gunste van een islamitisch-Palestijns bondgenootschap dreigde af te lopen. Omdat het Amerikaanse leger in 1958 al eens eerder geprobeerd had de zaken naar Amerikaanse hand te zetten in Libanon was het handiger SyriŽ in te zetten.
"Wij hebben geen toestemming van Kissinger nodig om daar orde op zaken te stellen," zeiden studenten met wie "ontmoetingen" waren georganiseerd. (Ze noemden zich links, maar het waren toch wat andere studenten dan wij op onze studiereis.) Nee, maar het kwam Washington maar al te goed uit.
Zou het nu anders wezen?
Als gewillige nieuwsconsumenten in de Noordatlantische wereld moeten wij geloven dat het vrijheidslievende volk van Libanon na de gemene moord op de ex-premier de bezetters heeft weggejaagd. Dat die bezetters er waren ten gunste van bepaalde politieke en religieuze stromingen in Libanon dient vergeten te worden. Dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Damascus achter de moord zit dienen wij ook niet te weten. Het is helemaal niet de bedoeling dat we veel weten over dit land, dat toch echt niet zo ver van Europa ligt.

Kijk even hoe bij voorbaat de zetels al verdeeld zijn per district en maak uw weddenschappen op hervatting van de burgeroorlog, en op wie er nu weer gaan interviŽren (IsraŽl telt niet mee, dat ligt te veel voor de hand).
De uitslag ligt al zo goed als vast.


Powered by Greymatter