Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/25/2005: "Nog iets waarvan je hoopt dat het niet waar is..."

Een Intelligent Ontwerp - waarom ook niet? Darwin deinsde in ontzag terug bij de gedachte aan het "intelligent ontwerp" achter het oog, Einstein stelde dat God niet dobbelde...
Maar een intelligent ontwerp zit er niet achter de Intelligent Ontwerp-gedachte.

darwin-ape (32k image)
Déjà vu all over again...
Klik op meer

Tot in het Vaticaan aan toe accepteert men de evolutietheorie. Dat de twee scheppingsverhalen uit Genesis - alleen al het feit dat het er twee zijn die elkaar tegenspreken! - in hun waarde van mythe moeten worden gehouden wordt geaccepteerd door het Vaticaan. Wat je ook van het Vaticaan mag denken, men is er niet zo kleingelovig dat men denkt dat de evolutie en een Schepper elkaar uitsluiten.

De echte Reactie huist dan ook aan Amerikaanse universiteiten. Het was een kwestie van tijd voordat het regime zijn obscurantisme als biologische wetenschap ging verkopen. Voorbeelden die je alle hoop doen laten varen.
En hierover wil de nota bene katholieke Nederlandse minister van Onderwijs en Wetenschappen een serieus debat? Is de neoconnerie al zover doorgewoekerd?

Overigens: zelf nemen fundamentalistische christenen hun theorietjes nooit zo serieus, dat ze hun op fossiele brandstoffen rijdende autootjes laten staan. Zo consequent zijn alleen de Old Order Amish, die dan ook wel een zeker respect verdienen.
corn (23k image)


Powered by Greymatter