Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/25/2005: "Anarchistische totaalweigeraar Mehmet Tarhan wordt bedreigd in gevangenis"

De anarchistische totaalweigeraar Mehmet Tarhan (Turkije) wordt in de gevangenis waar hij vastzit bedreigd door medegevangenen met medeweten van de directie.
51LR (17k image)
Dit hebben de advocaten van Mehmet afgelopen maandag (23 mei) meegedeeld.
Klik op meer!

Tarhan wordt vastgehouden in de militaire gevangenis Sivas. Zijn advokaten Suna Coskun en Senem Doganoglu verklaarden dat hij voortdurend wordt bedreigd en dat er door medegevangenen getracht wordt hem te mishandelen. De gevangenbewaarders zouden deze gevangenen van wie er twee worden verdacht van viervoudige moord, aanmoedigen.

En incident betrof het gooien van stukken betonnen over een muur in de tuin waar Mehmet op dat moment verbleef. De dienstdoende sergeant Mustafa Selvi wiens naam vaker wordt genoemd in verband met de incidenten richting Mehmet, nam de verantwoordelijkheid voor deze daad op zich.

Na deze gebeurtenis werd Mehmet terwijl hij met zijn advocate Sanem Doganoglu zat te praten door twee van de verantwoordelijke gevangenen, Ertan Mertoglu and Ersoy
Ozbulduk, bevolen bij hen te komen. Toen zijn advocate hen vroeg wie zij waren en wat er aan de hand was, kwamen ze binnen, sloegen op de tafel en bedreigden Mehmet. Ze vertrokken pas nadat de advocate hierop aandrong, terwijl een gevangenbewaarder toekeek.

De gevangeniscommandant, luitenant Erhan Nar, werd er vervolgens bijgehaald, en gaf het beval met dergelijke handelingen te stoppen. Hij stelde een officieel bericht op.

De advocaten van Mehmet maken zich zorgen over de veiligheid van Mehmet en vrezen voor zijn leven.

Ze roepen mensen op protest aan te tekenen door faxen te sturen naar de militaire gevangenis van Sivas: (+90346) 225 39 15


Powered by Greymatter