Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/24/2005: "Massa's op de been voor nationalisatie aardgas in Bolivia"

Er wordt aanhoudend gedemonstreerd in Bolivia voor hernationalisatie van het aardgas in dit land - als vervolg op de acties tegen de privatisering van de waterleiding in Cochabamba eerder.
bolivia23mei (102k image)
Bonte vlaggen
Klik op meer

In El Alto, de hooggelegen "inheemse" stad naast La Paz, en op de Boliviaanse hoogvlakte wordt algemeen gestaakt. Het model, bekend van Argentinië en Ecuador, doet zich ook hier voor: "buurtsgewijze" organisatie.
Het zittende bewind heeft om de loyaliteit van de strijdkrachten gevraagd - en dienaangaande een verklaring teruggekregen. De regering zinspeelt er namelijk op dat de oppositie en de volksbeweging streven naar een "bolivaristische" militaire staatsgreep - dus een links-nationalistische coup zoals Chávez in Venezuela heeft geprobeerd voordat hij door verkiezingen aan de macht kwam. Het valt niet goed in te zien hoe deze staatsgreep dan wel in zijn werk zou gaan - het gaat waarschijnlijk om "spelen voor de Bühne" in Washington.
De eis van nationalisatie doet voor anarchisten wellicht wat merkwaardig aan, maar er lijkt politiek gesproken vooralsnog geen ander middel om op dit ogenblik de greep van de multinationals op Bolivia te verbreken.
Wij houden u op de hoogte.
Bronnen: Bolivia Indymedia, Opinión, El Diário


Powered by Greymatter