Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/23/2005: "Politie verhindert solidariteitsbezoek van Anarchisten tegen de Muur aan Palestijnen in Hebron"

De IsraŽlische politie heeft op zaterdag 21 mei verhindert dat een zeventigtal Anarchisten tegen de Muur en andere activisten een solidariteitsbezoek konden brengen aan Palestijnen in de regio van Hebron.
hebron-21-5-05-ap-2 (13k image)
Gearresteerde activisten worden begroet door Palestijnen

Meer dan 30 activisten werden gearresteerd voordat ze de bewoners van het dorp Tel Rumeida konden bereiken. De anarchisten waren door de dorpsbewoners uitgenodigd om mee te helpen actie te voeren tegen het jarenlange getreiter van kolonisten.
Klik op meer!

Op grond van hun reputatie samen met Palestijnen actie te voeren tegen de IsraŽlische bezettingspolitiek waren de Anarchisten tegen de Muur gevraagd door de bewoners van Tel Rumeida om aandacht te schenken aan het brutale optreden van de kolonisten. Deze vernielen de autoís van de Palestijnen en willen hun huizen overnemen. De kolonisten hebben bovendien op Palestijns land een nieuwe weg aangelegd waarvoor toestemming van de IsraŽlische autoriteiten ontbrak. De toegang hiertoe wordt aan de Palestijnen ontzegd.

Afgelopen zaterdag reisde een groep activisten waaronder de nodige anarchisten naar Tel Rumeida om de bewoners van het dorp en de omstandigheden te leren kennen. Hoewel het af te leggen bezoek uiteraard vreedzaam was, bleek de politie vast besloten met alle mogelijke middelen de visite onmogelijk te maken.
hebron-210505-ap (22k image)
Een activist wordt gearresteerd

Op weg naar Tel Rumeida werd de demonstranten door soldaten te verstaan gegeven dat ze het gebied niet mochten binnengaan. Toen de activisten deze raad in de wind sloegen, werden ze verderop door kolonisten belaagd die hen met stenen, flessen en eieren bekogelden.

Uiteindelijk werden 32 van de 70 demonstranten gearresteerd op verdenking van het overtreden van een legerbevel door het gebied binnen te gaan en verstoring van de openbare orde.


Powered by Greymatter