Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/22/2005: "Van deze terdoodgebrachte wist de VS-justitie dat hij "het" niet gedaan had"

Er valt een wekelijks verhaal van te maken, waarschijnlijk. De moeder van Richard Cartwright, 19 mei 18.00 plaatselijke tijd doodgespoten in Texas, schrijft dat een op de zeven ter dood veroordeelden in de VS niet schuldig zijn aan hetgeen waarom ze gedood heten te worden.richardrikky (57k image)
Richard Cartwright krijgt zijn dochter op bezoek. Er zit glas tussen beiden, ze praten via een telefoon met elkaar.
Klik op meer

Richard Cartwright heeft de moord niet gepleegd waarvoor hij doodgespoten is. Sterker nog, iemand anders heeft toegegeven het gedaan te hebben. Voor de door en door corrupte Amerikaanse rechtspleging maakt dat niet uit. De moordenaar komt vrij, een ander wordt gedood.
Richard Cartwright is ook niet totaal onschuldig. Hij hoorde bij een groepje drugsverslaafden dat om aan dope te komen mensen beroofde. In een geval had dit de dood van de beroofde tot gevolg. De echte moordenaaar zegt nota bene dat hij het moedwillig gedaan heeft omdat het slachtoffer homoseksueel was.
"Two wrongs do not make one right". Richard heeft door middel van verhalen laten blijken spijt te hebben van de praktijken waar hij deel aan had. In brede kring is dit geaccepteerd, zijn zaak is geadopteerd door anti-doodstrafactivisten en anti-Bushactivisten.
Hij heeft geen kans gehad zijn leven te beteren. Voorzover je niet kunt zeggen dat hij dit door zijn opstelling in de gevangenis al niet gedaan had. Oordeel zelf aan de hand van zijn columns, die ook een beeld geven van het leven in de wachtkamer van de dood.
Het Prison Industrial Complex en de doodstraf woekeren voort...

2 Reacties


rest in peace Richard.
no more words , just tears...

zei: sandra op 23/05/2005 om: 18:50u

Rest in peace, Richard...My prayers are with your family...

zei: Anna op 23/05/2005 om: 19:04u


Powered by Greymatter