Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/21/2005: "Anarchisten protesteren wereldwijd tegen dood Columbiaanse jongen"

Ierse anarchisten hebben op donderdag 19 mei bij het Columbiaanse consulaat in Dublin geprotesteerd tegen de dood van de 15-jarige anarchist Nicolás David Neira Alvares die door de politie tijdens de 1 meiviering in Bogota (Columbia) zodanig in elkaar werd geslagen dat hij aan de gevolgen hiervan overleed.
Ierland190505arriving (20k image)
Ierse anachisten op weg naar het consulaat

Bij het begin van de protestactie arriveerde de politieke politie die meteen twee deelnemers arresteerde.
Klik op meer!


Anarchisten in Dublin besloten deze moord niet onbeantwoord kon blijven en besloten een demonstratie te houden bij het Columbiaanse consulaat dat gelegen is in een van de rijkste buurten van Dublin.

Bij aankomst bleek ook de politieke politiereeds aanwezig te zijn. Meteen werd er een actievoerder gearresteerd voor het gooien van verf naar het consulaat. Een tweede werd gearresteerd omdat het de euvele moed had te vragen wat er aan de hand was! Binnen vijf minuten was de politie verder versterkt met drie auto's en twee bussen.

Nadat duidelijk was geworden in welk poltiestation de gearresteerden zich bevonden trok de demonstratie zich uit de buurt terug op weg naar het betreffende politiebureau. Daar werd gevraagd op grond van welke beschuldigingen de gearresteerden werden vastgehouden en wanneer ze vrij zouden komen. Zoals verwacht gebeurde dit nadat de laatste bussen van die dag reeds waren vertrokken. Met geld dat was ingezameld kon echter een taxi betaald worden om naar huis te gaan.

Most of the protesters then went to the Dun Laoghaire - we were followed most of the way there by the Gardai vans. A delegation went into the station to find out what our friends were being charged with and when they would be released. As expected they were released shortly after the last buses had stopped running but a couple of people had waited with money we collected for the taxi ride home.

Foto's van de actie vind je hier, voor filmbeelden klik je hier (gebruik Realplayer/VCL).

Wereldwijd vinden protestactie tegen de dood van de 15-jarige jongen plaats.

Op 4 mei hielden 45 mensen in Bogotá een solidariteitsdemonstratie toen hij nog in het ziekenhuis lag.

De meer dan 600 anarchisten die aan de 1 meidemonstratie in Athene deelnamen (op 10 mei) voerden ook spandoeken mee waar de moord op de jongen aan de kaak werd gesteld.
Athene100505 (22k image)
"We zullen het niet vergeten. We zullen niet de moord op Nicolás Alvares door de politie op 1 mei in Colombia vergeten".

Op 11 mei demonstreerden anarchisten in Napoli bij de ambassade van Columbia waar ze banners ophingen en pamfletten verspreiden.
Napoli120505 (20k image)
Anarchisten in Napoli de straat op

Anarchisten in Caracas, Venezuela, hielden op 12 mei een solidariteitsdemonstratie voor Nicolás bij de ambassade van Columbia.
Venezuela0505 (23k image)
Anarchisten in Caracas tijdens de actie

Op 13 mei namen verschillende anarchistische groepen de Columbiaanse ambassade in Buenos Aires (Argentinië) onder handen middels het gooien van verfbommen en vuurwerk.

In Portland (VS) hielden anarchisten op 14 mei een begrafenismars om de moord op de 15-jarige te herdenken. Voor foto's klik je hier
Portland140505 (17k image)
Plakkaat in Portland


Powered by Greymatter