Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/17/2005: "Karasu, Oezbekistan: wat te doen"

En plotseling was "het gezag" weggevallen in de grensplaats Karasu, grensplaats tussen Tadzjikistan en Oezbekistan. Het probleem was: hoe organiseren we ons? Een vraag die ter plaatse opgelost kan en zal worden - als het leger de mensen met rust laat...

karasu (12k image)
In ieder geval wordt het herstel van de grensbrug naar de Tadzjiekse kant ter hand genomen.
Klik op meer

Karasu (Zwartewater) - zou het de eerste plaats in een bevrijd Oezbekistan zijn? Men moet er maar niet op wedden.
Het huidige regime zit op een officieel nog onbekende hoeveelheid petroleum. Oezbekistan staat op de achtste plaats in de wereldranglijst wat betreft aardgasvoorraden, heeft nog allerlei andere strategische voorraden mineralen: steenkool, goud, uranium, zilver, koper, lood, zink en wolfram. Er valt hier een hoop te graaien, tot aan drinkwater aan toe.
Daarnaast is het van belang voor de fameuze pijpleidingen die hier gepland zijn, en is er vooral voor de VS het strategische belang van de ligging bij Rusland en China. Dit zijn de belange ndie de hoofdrol spelen waarom Islam Karimov zal blijven zitten - als het aan zowel Washington, Peking als Moskou ligt.

Van Karimov is vorig jaar opgetekend wat hij met de oppositie, consequent aangemerkt als moslimterroristen, van plan is: "Ze moeten neergeschoten worden met een kogel in hun kop. Als het moet maak ik ze zelf af, eigenhandig. Om de vrede te bewaren in de republiek wil ik best tweehonderd hoofden afhakken." Hij verklaarde dit bij de opening van het jaar 2004 als Het Jaar van Compassie en Vrede.
Voorwaar een waardig bondgenoot van compassionate conservative peaceloving Bush.
Mensen die op de vlucht zijn voor deze man van vrede en compassie schatten het aantal doden intussen op enkele duizenden.


Powered by Greymatter