Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/17/2005: "PL 2005 in alle opzichten geslaagd"

De Pinksterlanddagen die afgelopen weekend in Appelscha plaatsvonden mogen in alle opzichten geslaagd worden genoemd.
PL2005terApel (16k image)
De actie in ter Apel

Hoogtepunt dit jaar vormde de actie bij het deportatiecentrum in ter Apel van waar uitgeprocedeerde vluchtelingen het land uitgezet worden.
Klik op meer!

Zo'n 70 mensen togen vanaf het anarchistisch terrein in Appelscha naar Ter Apel om de daar vastzittende mensen een hart onder de riem te steken. Aangezien er via knipwerk in het hek toegang werd verschaft, kon er rechtstreeks contact met de in het centrum verblijvende mensen worden verkregen. Dat werd een emotioneel gebeuren waarbij tranen vloeiden en menigeen met een brok in de keel werd geconfronteerd.

De actie bij het troosteloze kampement in the middle of nowhere duurde zo'n 45 minuten. Politie was aanvankelijk niet te bekennen. Bij het vertrek kwam een vluchteling mee naar het terrein in Appelscha waar hij een genoeglijkee avond beleefde alvorens naar Ter Apel terug te keren. Het persbercht en enige foto's vind je hier. Het posten van de gemaakte video-opnamen is vooralsnog helaas mislukt.

De actie volgde op het programma van de zaterdagmiddag waarin het vluchtelingenverhaal centraal stond. Een verslag van de eerste dag vind je hier

Ook in andere opzichten waren de dagen geslaagd: ruim 400 bezoekers, redelijk weer, opperbeste stemming bij de aanwezigen en op enkele uitzonderingen na goed bezochte bijeenkomsten.

Ook de primeur van Radio PLwas een zeer geslaagde. Een team van vrije radio's zond op initiatief van Radio ZRA de dagen live uit op de camping, Amsterdam en Wageningen, terwijl via internet eveneens de dagen waren te volgen.

Kortom er heerste tevredenheid alom. Enig minpunt is dat de fotograaf van De Vrije geen plaatjes heeft geschoten. Dus wie foto's heeft gemaakt, mag ons verblijden!

1 Reactie


Aanvulling:
Foto's kan je dan dus versturen naar ons via info@devrije.nl :)

zei: AR op 18/05/2005 om: 08:39u


Powered by Greymatter