Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/16/2005: "Even voorstellen: Kamp Gerechtigheid"

Ieder het zijne, arbeid maakt vrij, eeuwigdurende vrijheid - Kamp Gerechtigheid.
De bewoners van Diego Garcia, een stelletje Vrijdagjes met hun grietjes, zoals het Britse Labour-ministerie van koloniale zaken hen zo fijntjes noemde, zijn gedeporteerd om ruimte maken voor de Amerikaanse basis waarvandaan Zuid-AziŽ en het Arabische Schiereiland onder schot worden gehouden.
campjustice (8k image)
Klik op meer

Er doen hardnekkig verhalen de ronde dat in dit kamp mensen gevangen worden gehouden en gemarteld die geheel "uit de boeken" verdwenen zijn. Een delegatie van de Liberal Democrats die het eiland - officieel nog steeds Brits grondgebied - wilde bezoeken werd de toegang geweigerd omdat het eiland ieder ogenblik kan onderlopen vanwege de opwarming van de aarde. Blijkbaar hebben deze Lagerhuisleden in dit verhaal berust. Als je dit gelooft, geloof je alles.
Bijvoorbeeld dat Newsweek het achteraf toch maar uit zijn duim gezogen heeft dat een vorm van foltering in de verschillende kampen bestaat uit het gebruiken van de koran als wc-papier voor de ogen van de gevangenen. Terwijl hierover toch al langer berichten zijn geplaatst tot in de even regime-vriendelijke Washington Post aan toe. En een Amerikaanse geheim-agent bevestigt het.
Bekijk de foto en probeer je voor te stellen wat hier gebeurt uit naam van de Beschaving en Normen en Waarden, en dat de Nederlandse regering dit alles van harte "politiek" ondersteunt (dat kost minder geld).
(Zie ook Elfde jaarboek Anarchisme / De AS 148/149).


Powered by Greymatter