Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/12/2005: "Anarchisme Nu Conferentie in Santa Cruz (VS)"

Op 7 mei vond er op de Oakes College van de universiteit van California in Santa Cruz (VS) de ‘Anarchisme Nu Conferentie’ plaats.
lunch_5-07-05 (67k image)
Lunchtijd: “We aten gezonde vegetarische broodjes, keken naar anarchistische bladen en kletsten in kleine groepjes over sociale vraagstukken die in het ochtendgedeelte aan bod waren gekomen”


De vragen die aan de Conferentie ten grondslagen lagen luidden ondermeer: welke plaats neemt het anarchisme in binnen de huidige sociale bewegingen en hoe kan het anarchisme deel uitmaken van het herpolitiseringsproces van academisch links?
Klik op meer!

De dag werd georganiseerd door het ‘Anarchist Research Cluster’ en het ‘Center for Cultural Studies’. Er waren ochtend- en middagsessies. De middagsessie had als titel “Gods of Market, Gods of State” en “Means and Ends” had meegekregen. Deze sessie met een viertal sprekers is opgenomen en valt hieronder te beluisteren.

Maia Ramnath neemt de introductie van het panel voor haar rekening. Daarin hadden de volgende personen zitting: John Holloway, Eddie Yuen, Carwill James en Roger White.

John Holloway sprak over de intrigerende kwestie “Changing the World without Taking Power” wat tevens de titel is van een boek van zijn hand.

Daarna was Eddie Yuen aan de beurt. De titel van zijn referaat luidde “The Uses of Chaos: Disaster, Accumulation, and Popular Anarchism".
anarchism_now (14k image)

Vervolgens trad Carwil James aan met het onderwerp “On Subjectivities of Resistance”.

Roger White sloot de rij sprekers met zijn voordracht over "Post-Colonial Anarchism".

Ter afronding vond er een slotdiscussie plaats met alle vier sprekers alsmede met Roxanne Dunbar-Ortiz en Ian Boal.

Informatie over de sprekers vind je hier.

Enige foto’s kun je hier zien.


Powered by Greymatter