Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/10/2005: "Just Books wil nieuw anarchistisch centrum in Belfast openen"

Het Ierse ‘Just Books’ Collectief hoopt in de zomer van 2006 in Belfast een nieuw anarchistisch centrum te openen.
belfast (17k image)
Just Books vond vanaf 1 mei 2003 onderdak in ‘Giros' een toentertijd nieuwe infowinkel in Belfast

Voorheen was ‘Just Books’ een anarchistische boekwinkel die in juni 1978 door het Anarchistisch Collectief Belfast werd geopend.
Klik op meer!

‘Just Books’ was tevens een café met drukkerij en trefpunt van vele actieve groepen. De winkel sloot in juni 1994 maar de laatste jaren herleefde de groep door boekenverkoop tijdens de 1 meiviering en andere bijeenkomsten. Inmiddels wordt er gewerkt aan de uitgave van de derde catalogus.

Het nieuwe centrum moet in juli 2006 gereed zijn als de Spaanse revolutie haar 70-ste verjaardag viert. Om dit voor elkaar te krijgen is actieve solidariteit vereist.

Opnieuw is het de bedoeling om meer activiteiten te ontplooien dan een boekwinkel. Het moet een centrum van solidariteit worden met toegankelijke voorzieningen voor actieve mensen. Een meertalige bibliotheek, ontmoetingsruimte, internettoegang en een koffieshop staat de groep voor ogen. Daarbij ziet men ook graag een mogelijkheid tot het drukken van zaken en een projector voor het vertonen van films gerealiseerd. Steun is echter nodig om dit voor elkaar te krijgen.

De Ierse groep Organise! heeft t-shirts gedrukt met daarop de bekende wilde kat met daarbij de tekst ‘Solidarity is strenght’ . De opbrengst daarvan gaat naar het project. Verkrijgbaar in zwart met rode opdruk of in rood met zwarte opdruk tegen de prijs van 12 euro.

Ook de verkoop van het boekje of ‘A Wee Black Booke of Belfast Anarchism’ door Mairtin O'Cathain is bestemd voor het project. Dit boekje kost 3,75 euro.

Bestellen kan via dit mailadres.


Powered by Greymatter