Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/09/2005: "Anarchisten vieren wereldwijd 1 mei (deel 2)"

Anarchisten vierden wereldwijd de dag van de arbeid op 1 mei.
StuttgartZwartRoodBlok010505 (28k image)
Het zwart rode blok in Stuttgart

Vandaag vervolgen we de reeks vieringen met die in Duitsland, Polen, Rusland, Frankrijk, Portugal, Ierland en Engeland.
Klik op meer!

In Stuttgart vond een revolutionaire demonstratie plaats waarin ook een zwart rood blok meeliep. Diverse redevoeringen werden afgestoken waarbij die van de RAS (Revolutionäre Aktion Stuttgart) van een CD werd afgespeeld om de activisten niet in gevaar te brengen! Foto's vind je hier en de tekst hier.
Stuttgart010505 (28k image)
Frontspandoek van de demonstratie in Stuttgart

In München vond eveneens een demonstratie plaats die mede werd georganiseerd door de anarcho-syndikalistische Freie Arbeiter Union (FAU). In Bremen werd voor het eerst in 10 jaar een 1 meiviering georganiseerd waaraan zo'n 150 mensen deelnamen waaronder anarchisten. Ook in Bieleveld liepen anarchisten mee in de antikapitalistische betoging.
Bieleveld300405 (23k image)
Frontspandoek van de 1 mei demonstratie in Bieleveld

In Warschau gingen leden van de Anarchistische Federatie de straat op om ondermeer theater op te voeren. Foto's van dit spektakel vind je hier en een Engelstalig verslag hier.
Warschau010505 (23k image)
Straattheater van leden van de Anarchistische Federatie

Onze strijdbare vrienden van de Autonome Actie in Moskou waren een beetje laat met hun aankondiging van een spontane 1 meidemonstratie. Er waren slechts 40 mensen op de been. Aangezien ze geen toestemming hadden gevraagd en de stad vergeven was van de politie vanwege de talloze activiteiten die dag, duurde hun tocht slechts 20 minuten voordat de oproerpolitie er een einde aan maakte. Negen arrestaties waren het gevolg. Lees hier hun verslag.
Moskoumayday2005moscow-2 (49k image)
De groep Autonome Actie demonstreerde in Moskou

In Frankrijk vonden gewoontegetrouw vele 1 meidemonstraties plaats, zoals een hele grote in Parijs waar een flink blok van de Franse CNT meeliep.
Parijs1mai2005201 (41k image)
Het CNT-blok in de grote Parijse demonstratie

Ook in Caen liep de afdeling van de CNT mee in de demonstratie.
Caen1er_mai_Caen (27k image)
Goedgemutste Franse CNT-leden demonsteren in Caen

Een verslag van de anarchisten uit Portugal over hun 1 meiviering lees je hier.

In Ierland maken de anarchisten altijd veel werk van hun 1 meiviering, zo ook dit jaar. De demonstratie in Dublin stond in het teken van rechten voor buitenlanders. Verslagen kun je hier en hier lezen, terwijl foto's van de anarchistische picnic hier te zien zijn.
Dublin010505 (26k image)
Anarcho-syndikalisten in Dublin

We besluiten deze aflevering met radioverslag van de meiviering in Manchester waar ondermeer een boekenbeurs werd gehouden.


Powered by Greymatter