Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/09/2005: "Anarchistische professor David Graeber ontslagen op Yale universiteit"

David Graeber, professor in de antropologie aan de Yale universiteit (VS) en anarchist, is ontslagen vanwege zijn politieke opvattingen.
davidgraeber (16k image)
David Graeber
Officieel zou hem 'oncollegialiteit' zijn verweten op grond waarvan hij geen verlenging van zijn contract kreeg, maar ingewijden menen dat zijn anarchistische opvattingen daar debet aan zijn.
Klik op meer!

De tegenstanders van Graeber op de faculteit voorkwamen in het verleden reeds dat hij een gebruikelijk vierjarig contract kreeg. In plaats daarvan moest hij genoegen nemen met een tweejarig contract dat nu dus niet meer verlengd wordt. Hij zou thans in aanmerking komen voor een vast contract.

Graeber werd bovendien buiten veel van de activiteiten op de faculteit gehouden. Zijn tegenstanders stuurden ook studenten op zijn colleges af die de boel moesten verstoren toen het einde van het tweejarig contract in zicht kwam. Dit met de bedoeling een aanleiding te hebben om contractverlenging te voorkomen. De besprekingen hierover vonden vorige week in het geheim plaats, waardoor Graeber geen gelegenheid kreeg zich te verdedigen tegen de aantijgingen rond zijn persoon of verweer te voeren tegen zijn ontslag.

David Graeber schreef twee boeken: Fragments of an Anarchist Anthropology en Towards an Anthropological Theory of Value: The False Coin of Our Own Dreams. Een recensie van het eerste boek vind je hier. Een discussie met Graeber over de boeiende relatie tussen anarchisme en antropologie valt hier te beluisteren.

Ook publiceerde Graeber veel over de antiglobaliseringsbeweging. The Globalization Movement: Points of Clarification en The Myth of Protest Violence. En niet te vergeten Anarchism, or The Revolutionary Movement of the 21th Century!

Voor David Graeber is een online petitie geopend die je hier kunt tekenen.

Mocht je je ongenoegen tegen de direct verantwoordelijke richten dan kun je terecht bij Andrew Hill die nimmer een poot uitstak om de unfaire aanvallen op Graeber te stoppen:

Andrew Hill
Department of Anthropology
Yale University
P. O. Box 208277
New Haven, CT 06520-8277

Office address:
Room 238, ESC, 21 Sachem Street
Lab: Room 100, ESC, 21 Sachem Street
Tel: (203) 432-3679; (203) 432-3813
Fax: (203) 432-3669
Emailadres Andrew Hill
Homepage: http://pantheon.yale.edu/~ah44

1 Reactie


De Verenigde Staten hebben heel wat professoren met anarchistische sympathieŽn overleefd. Nu is dit blijkbaar niet meer mogelijk. Time for regime change!

zei: Cornelis Prul op 10/05/2005 om: 12:49u


Powered by Greymatter