Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/08/2005: "Atalanta bestaat 25 jaar"

Vandaag viert Atalanta uit Utrecht feest naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan!
atalanta (12k image)
Het anarchisme van Atalanta bestaat uit een bijzondere combinatie van ondermeer filosofie, veganisme en muziek dat moeilijk met andere groepen valt te vergelijken.
Klik op meer!

Het meest werkt Atalanta op een spoor zoals dat voor de Tweede Wereldoorlog in ons land werd bewandeld door de zogeheten religieuze anarchisten. Ook zij waren filosofisch (wetenschappelijk)ingesteld, bekommerden zich om dierenrechten en waren pioniers op het gebied van een natuurlijke levenswijze met biologische voeding, natuurgeneeswijzen, geheelonthouding en dergelijke.

Vooral door haar uitgaven op het terrein van dierenrechten en veganisme heeft Atalanta tal van jongeren en activisten ge´nspireerd.

Atalanta beschikt over een fraaie website die geheel met het zelf ontworpen lettertype is vormgegeven. Veel uitgaven zijn hier te downloaden. Om ons te beperken tot het anarchisme: In Anarchie? Tisdat? wordt op eenvoudige wijze de basis van het anarchisme uit de doeken gedaan. Tijd voor de anarchie helpt een aantal misverstanden rond het anarchisme uit de wereld.

De Vrije feliciteert Atalanta met haar jubileum en hoopt dat er nog vele jaren mogen volgen!


Powered by Greymatter