Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/08/2005: "Jonge anarchist door politie doodgeslagen tijdens 1 mei in Bogotá"

Gisteren op 7 mei is in Bogotá (Colombia) een 15-jarige jongen overleden aan de gevolgen van de vele klappen die hij van de politie kreeg tijdens de 1 mei demonstratie.
anarchistbannner (24k image)
Frontspandoek van het anarchistisch blok
De jongen liep mee in het grote anarchistische blok van de demonstratie in Bogotá toen de politie plotseling met grof geweld de menigte te lijf ging.
Klik op meer!

Nicolás David Neira Alvares was een van de vele jongeren die deelnam aan de demonstratie om tegen het kapitalisme te ageren. De grote demonstratie waaraan ook vakbondsleden, boeren, studenten en werklozen deelnamen, had een geweldloos karakter.

Zonder aanleiding begon de politie (ESMAD) met traangas te schieten waarop de demonstratie werd aangevallen met houten wapenstokken en rubber kogels. Nicolás werd langdurig op zijn hoofd geslagen en raakte bewusteloos. Acht gemaskerde politiemannen stonden om hem heen en voorkwamen dat hij uit hun handen werd gered.

Na enige tijd lukte het enige kameraden wel hem uit de demonstratie te halen en naar een ziekenhuis te vervoeren in het westen van Bogotá. Van daaruit werd hij na enige uren vervoerd naar het Salud Coop ziekenhuis waar hij tot gisteren in kritieke toestand werd verpleegd.

De afgelopen dagen is veel tijd besteed aan het bekendmaken van deze zaak, het ondersteunen van de familie en het voeren van acties. De reguliere media besteedden geen aandacht aan deze zaak, de politie ontkent gewoon dat er is geslagen.


Powered by Greymatter