Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/05/2005: "Indymedia ItaliŽ weer onder politievuur"

Op dit ogenblik is Indymedia ItaliŽ nog in de lucht, dit ondanks een DDOS aanval die begon op 1 mei en de melding van een aantal persagentschappen van de op handen zijnde inbeslagname. Dat belet niet dat Indymedia ItaliŽ mogelijks over enkele uren niet meer bereikbaar zal zijn, omwille van een bevel tot inbeslagname, waarmee een internationale rogatoire commissie onderweg is.


uttele maanden na de inbeslagname van de Ahimsa server zijn we dus terug naar af. Uitgerekend op de dag dat het Hof van Verbreking (hoogste gerechtshof) alle religies op hetzelfde niveau stelt,vraagt Salvatore Vitello (Kalf in het Nederlands), een Romeinse Officier van Justitie, op beschuldiging van smaad aan de Katholieke Kerk en smaad aan de figuur van de Paus met luide stem de sluiting van indymedia ItaliŽ.

De reden hiervoor is een fotomontage die de paus voorstelt in Nazi-uniform.De lange clerikaal-nationale golf die ontkentend werd na de dood van Johannes Paulus II en de verkiezing van Benedictus XVI had het Nazi verleden van Ratzinger moeten doen vergeten.

Nu ziet indymedia ItaliŽ zich alweer geconfronteerd met de verplicthing om aan de macht onderworpen rechters uit te leggen wat het "subversieve" concept van open publishing is en duidelijk te maken dat ze aan geen enkele vorm van censuur zullen toegeven.

Klik hier om naar IndyMedia Italie website te gaan.


Powered by Greymatter