Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/27/2005: "Nederlandse gevangene in VS verzoekt te mogen sterven"

Het aantal gevangenen in de Verenigde Staten stijgt met negenhonderd mensen per week.
harry2k (11k image)
Harry Bout

En op de 138 mensen in de VS zit achter slot en grendel.
Klik op meer!

Het is een verkapte vorm van herinvoeren van de slavernij: groepen geketende mensen (zwarte mensen, meestal), die katoen plukken of stenen hakken - het kapitalisme wil nu eenmaal terug naar die goede oude negentiende eeuw, liefst inclusief slavernij. Zoveel mogelijk van die mensen van de straat. Zie bijvoorbeeld hier.

In Carson City, Michigan zit nu twintig jaar een gevangene vast voor iets waarvan hij zegt dat hij het niet gedaan heeft - wat hij ook aannemelijk kan maken. Zelfs als hij wel de moord gepleegd had waarvoor hij geacht wordt te zitten zou hij in Nederland inmiddels wel vrijgelaten zijn.

Het betreft een Nederlander, genaamd Harry Bout, en hij wil graag uitgewezen worden. Of liever, wilde. Onlangs, omstreeks de twintigste "verjaardag" van zijn detentie, overleed zijn moeder. Hij mocht niet
bij de begrafenis zijn. Haar laatste woorden waren: "Waar is Harry? Wanneer komt Harry thuis?"
Harry Bout laat nu weten geen behoefte te hebben aan verder bestaan onder deze omstandigheden. Hij is een procedure begonen om officieel van kant gemaakt te mogen worden.

Misschien kan de Nederlandse overheid - die zich sterk maakt Nederlandse ingezetenen uit te leveren aan de VS om ze daarna weer terug te vragen - toch eens om uitlevering vragen. Het is een
interessante vraag waarom dit zelfs niet overwogen is tot nu toe. Zie verder: hier.

Nee, Harry is geen anarchist. Anarchisten hebben zijn zaak geadopteerd - omdat je ergens moet beginnen vanuit Nederland tegen het prison-industrial complex en het corrupte Amerikaanse rechtssysteem.

1 Reactie


Niet te geloven, ze zijn weer eens goed bezig in VS. Stelletje asco's.

zei: Farshad Bashir op 30/04/2005 om: 09:54u


Powered by Greymatter