Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/25/2005: "Oorlogssimulatie in de RAI, wij helpen!"

Vanaf dinsdag 26 april tot en met donderdag 28 april vindt er in de RAI de ITEC-wapenbeurs plaats. Daar worden geen echte wapens tentoongesteld, echter simulatietechnieken om oorlogen te kunnen oefenen en voorbereiden. Aangezien bij een oorlog en dus ook oorlogsvoorbereiding loopgraven horen, helpt het comité Heterdaad Overdaad met de opbouw van deze beurs. Vanaf zondag 24 april wordt voor de deur de loopgraaf ontwikkeld.


Oorlog is geen spelletje, het simuleren en voorbereiden van een oorlog evenmin. Toch vindt er, ondanks de vele protesten, een wapenbeurs plaats waar overheden en legers de laatste technologische snufjes kunnen uitwisselen. Snufjes die worden gebruikt om militairen op te leiden en te oefenen in het vermoorden en verminken van vele mensen. Snufjes die worden gebruikt om staatsapparaten hun machtspositie en geweldsmonopolie ten opzichte van mensen te behouden en uit te breiden.

Klik op meer !!

Bij de aanloop naar deze beurs heeft men ook in de gemeenteraad zich verzet tegen de komst van deze wapenbeurs. Omdat het hier echter niet zou gaan om echte wapens, heeft de gemeenteraad uit hoofde van burgermeester Cohen enkel zijn bezorgdheid geuit. De wapenbeurs zou niet passen in het gemeentebeleid om iets te doen tegen zinloos geweld. Pikant detail hierbij is dat over enkele maanden weer een wapenbeurs in de RAI plaats zal vindt. Is de gemeente werkelijk tegen of vinden ze het belangrijker Amsterdam op de kaart te zetten als welkome plek om te kunnen profiteren van en verdienen aan de wapenhandel.

Dat betekent dat het protest en het sluiten van de wapenbeurzen vanuit anderen moet komen. Naast vele acties die hebben plaatsgevonden en nog zullen gaan plaatsvinden, heeft het gelegenheidscomité Heterdaad Overdaad ook de handen bijeengestoken en besloten de RAI te helpen met de opbouw van de “simulatie”-wapenbeurs. Loopgraven zijn een onmiskenbaar kenmerk van oorlog. Tevens een symbool hoe mensen zich laten uitmoorden op bevel van hoger hand. Wij willen daarom zorgen dat de loopgraaf niet op de beurs ontbreekt, om zo deze beurs minder abstract te maken en te laten zien waar het werkelijk om draait.

Namelijk verkopen van de laatste technologie om oorlog te kunnen voeren. Het profiteren van allerlei conflicten over de wereld, die ten koste gaan van het leven en zelfbeschikkingsrecht van anderen. Het in stand houden van staatsmachten en andere machtsstructuren om al het leven te kunnen onderdrukken.
We laten de loopgraaf het symbool zijn van de daadwerkelijke inhoud van deze beurs en we laten de blokkade hiermee ons symbool zijn van antimilitaristisch protest tegen deze beurs.

Comité Heterdaad Overdaad!

1 Reactie


Ik vond het wel een goede actie.

zei: Farshad Bashir op 27/04/2005 om: 19:59u


Powered by Greymatter