Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/19/2005: "The Times infiltreerde in G8-kamp Dissent"

Het Engelse dagblad The Times was geïnfiltreerd in het ‘Festival of Dissent’, het voorbereidingskamp dat Dissent onlangs hield in Schotland als voorbereiding op acties tijdens de G8 top.
0,,193149,00 (15k image)
Dat resulteerde uiteraard in een tendentieus artikel: ”Inside the secret world of anarchists perparing for G8 summit”
Klik op meer!

De journalist die zich onder een valse naam had aangemeld stelt reeds in zijn inleiding dat het doel van Dissent tijdens de G8 het creëren van ‘georganiseerde chaos’ is.

Het kader waarin Dissent dit doet maakt hij duidelijk door het ‘militaire aspect’ van het kamp te benadrukken: Legertenten die samen een legerkamp zouden vormen. Sommige deelnemers zijn gekleed in ‘guerilla-outfit’, anderen hebben legerkisten aan. Kortom, hier vindt een ‘oorlogstop’ van ‘geheimzinnige militanten’ plaats die zich omgeven met een sfeer van ‘obsessieve geheimzinnigheid’.

Nadrukkelijk ontbreekt niet het noemen van de bereidheid tot het gebruiken van geweld. Zelfs de etenshal op het festival was in ‘militaire stijl’ ingericht. Lachwekkend is de opmerking dat de deelnemers een ‘ordelijke rij’ vormden om hun veganistische maaltijd in slagorde in ontvangst te nemen. Natuurlijk maakten deelnemers hun ‘haat voor de Britse staat’ duidelijk.

In het artikel worden de identiteit van twee vermeende sleutelfiguren onthuld. Later blijkt dat één van deze personen in het geheel niet op het kamp aanwezig was.

Voorts worden blokkadeplannen genoemd; de naam van de weg en de plaatsen waar kampen zullen komen.

Sommige activisten weten waar het belangrijkste politiekamp gaat komen. Daarbij gaat de suggestieve toevoeging vergezeld: “Geloofd wordt dat sommige groepen de intentie hebben dit kamp aan te vallen”, een volkomen uit de lucht gegrepen opmerking met geen andere bedoeling de actievoerders in een kwaad daglicht te stellen.

Voorts worden allerlei details over de uitvoering van mogelijke blokkade-acties uit de doeken gedaan met geen andere bedoeling deze te veroordelen als daden van een stel onverantwoordelijke fanaten.

De twee mensen van wie de identiteit door The Times is onthuld, weigerden commentaar te geven.

Het gehele artikel kun je hier lezen.

1 Reactie


Juh, het blijkt weer eens (zo als altijd) de media liegt en bedriegt. Daarom een alternatief, vrije media!

START YOUR OWN INDEPENDENT MEDIA!

zei: NN op 20/04/2005 om: 16:04u


Powered by Greymatter