Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/17/2005: "Anarchisten tegen de Muur treffen gewelddadige Israëlische grenspolitie in Bil’in"

De geweldloze demonstratie in het Palestijnse Bil’in op vrijdag 15 april is vanaf het begin uiterst gewelddadig tegemoet getreden door de Israëlische grenspolitie.
IMG_0151 (14k image)
Jongeren hebben autobanden in brand gestoken

De Israëlische Anarchisten tegen de Muur en de andere demonstranten werden meteen uit elkaar gejaagd, sloegen op de vlucht en schuilden in huizen. Traangasgranaten en rubber kogels werden meteen in grote hoeveelheden afgevuurd, ook in het dorp zelf.
Klik op meer!

Traangasgranaten werden zelfs in huizen gegooid. Ook zou de grenspolitie met scherp geschoten hebben. Jongeren uit het dorp antwoordden met het gooien van stenen.

Desondanks formeerde de demonstratie zich opnieuw en liep naar de route van de Muur. Aan het einde van het dorp stond de grenspolitie reeds te wachten. En wederom werden er stenen gegooid en ongelimiteerd veel rubberkogels afgevuurd. De politie trok zich terug gevolgd door de demonstranten.

Nadat opnieuw een paar stenen werden gegooid, viel de grenspolitie het dorp wederom binnen. Drie soldaten gingen een huis binnen om vervolgens vanaf het dak te gaan schieten met rubberkogels en traangasgranaten af te schieten. Na 10 minuten keerden ze terug op straat om zich al schietend aan te sluiten bij de andere agenten.
IMG_0067 (18k image)
De grenspolitie is Bil'in binnen getrokken

Twee uur nadat de demonstratie van start ging, trok de politie zich eindelijk terug naar de route van de Muur. Daar namen ze posities in waar ze niet door stenen konden worden geraakt, maar bleven een half uur lang traangasgranaten afvuren. Toen hield het op.

Het aantal slachtoffers bleef echter beperkt. Een persoon kreeg een rubberkogel in zijn been, een ander raakte gewond aan zijn hand toen hij een ‘schok’granaat naar de soldaten teruggooide. Twee internationale activisten werden gearresteerd.


Powered by Greymatter