Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/11/2005: "Anarchisten tegen de Muur solidair in Dir Balut"

Op 8 april vond de eerste demonstratie in het Palestijnse dorp Dir Balut plaats tegen de Muur van Apartheid na de schietpartij twee dagen daarvoor.
Proces (21k image)
Confrontatie tussen demonstranten en Israëlische soldaten

Daarbij raakten door toedoen van particuliere beveiligers een viertal leden van de familie Abdula gewond. Zo’n 300 bewoners naast anarchisten en internationale activisten gaven blijk van hun afschuw van deze brute daad.
Klik op meer!

De groep trok naar de bouwplaats van de Muur waar een vrouw van de bewuste familie met een bebloed shirt van een van de slachtoffers zwaaide. Een groot aantal soldaten stond de betoging op te wachten. De demonstranten werden verwelkomt met traangas en ‘schok’-granaten die midden in de groep van oudere vrouwen belandden. Een 60-jarige vrouw
raakte gewond aan haar hand, kreeg ademhalingsmoeilijkheden van het gas en moest naar het dorp worden teruggebracht. Aangezien de wind naar de soldaten toewaaide, stopten ze echter snel met het gebruik van traangas.

Uiteindelijk volgde een gesprek met de soldaten waarin werd medegedeeld waarom de demonstratie plaatsvond. Ze haastten zich te zeggen dat zij het niet waren geweest die op de vier gewonden hadden geschoten…

Na onderhandelingen stonden de soldaten toe dat de Palestijnen konden bidden op hun landerijen naast de Muur.

De vier gewonden verblijven in verschillende ziekenhuizen. De situatie van de 26-jarige Samir Abdula verslechterde aanvankelijk vanwege bloedverlies, mede opgelopen vanwege het lange wachten bij Israëlische wegversperringen. Het werd geraakt in zijn been.


Powered by Greymatter