Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/06/2005: "Anarchisten tegen de Muur opnieuw in Bil’in actief"

Vandaag (6 april) hebben de Anarchisten tegen de Muur samen met Palestijnen opnieuw gedemonstreerd tegen de Muur van Apartheid in het dorp Bil’in.
bilin (14k image)
Een demonstrant in de houdgreep

Veiligheidstroepen van Israël blijven zich schuldig maken aan gewelddadigheden. Er vielen dit maal vijf gewonden, allen Palestijnen.
Klik op meer!

Twee van hen werden geraakt door rubber kogels, de andere drie vanwege klappen van de grenspolitie. Vijf anarchisten en twee Palestijnen werden gearrestreerd. De Palestijnen werden na korte tijd weer vrijgelaten.
billin-6-4-05-ap2 (10k image)

De demonstratie verliep vredig tot de ‘bestuursambtenaar’ die verantwoordelijk is voor het gebied, vertrok. Daarop escaleerde de situatie.

De grenspolitie begon met rubberkogels op de demonstranten te schieten en gooide vervolgens met ‘schok’- en traangasgranaten. Twee van de gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis in Ramallah. Eén van hen is een lid van het lokale comité tegen de Muur.

Ook in Deir Balut vond op 6 april een ernstig incident plaats. Vier dorpsbewoners die in alle vroegte op hun land gingen werken werden met scherp neergeschoten door particuliere bewakers van de bulldozers die in dit dorp aan de Muur werken.
De vier werden beschoten op het moment dat ze naar de bouwplaats toeliepen. Getuigen zagen dat van geweld van de dorpsbewoners geen sprake was.
De vier zijn met aanzienlijke verwondingen in ziekenhuizen opgenomen.
Deir Balut is eveneens een Palestijns dorp waar de Anarchisten tegen de Muur met regelmaat aan acties van de bewoners tegen de Muur deelnemen.


Powered by Greymatter