Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/04/2005: "Anarchisten tegen de Muur wederom actief in Bil’in"

Op zondag 3 april zijn de Anarchisten tegen de Muur wederom in actie gekomen in het Palestijnse Bil’in.
HPIM2688 (32k image)
Jonathan Polak in het ziekenhuis

Ondanks het verbod om van dichtbij traangasgranaten en rubberkogels af te vuren, maakte het Israëlische leger zich hier opnieuw schuldig aan. Jonathan Polak, een van de bekende voorvechters van Anarchisten tegen de Muur, kreeg een traangasgranaat op zijn hoofd en raakte hierbij gewond.
Klik op meer!

Gelukkig raakte Polak slechts lichtgewond aan zijn hoofd. Hij maakte deel uit van enkele tientallen anarchisten die de dorpsbewoners van Bil’in steunden in hun aanhoudend verzet tegen de Muur van Apartheid dat het dorp beroofd van haar landerijen.
HPIM2683 (39k image)
Een ambulance stond gereed tijdens de actie

De 150 activisten die aan deze geweldloze demonstratie deelnamen werden onder vuur genomen nadat de actie was verlopen.
HPIM2680 (33k image)
Polak wordt in de ambulance geschoven

Terwijl Jonathan met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht vertelde hij aan een journalist: “Er waren geen confrontaties tijdens deze demonstratie. Toen we de actie wilden opbreken trakteerde de politie ons op grote hoeveelheden traangas. Ze richten de granaten rechtstreeks op de lichamen van de actievoerders, zoals ze dat altijd doen in demonstraties.”
Polak vertelde dat een van de granaten hem direct op het hoofd trof. “Het deed me ontzettend pijn”.
HPIM2672 (25k image)
Een aangeslagen Polak in de ambulance

Dezelfde avond hielden 70 anarchisten een demonstratie bij het Ministerie van Defensie waarbij het stoppen van beschietingen van Palestijnen, Israëli’s en internationale activisten werd geëist alsmede stopzetting van de bouwwerkzaamheden aan de Muur van Apartheid.
Plakkaten en toortsen werden meegevoerd terwijl leuzen werden gescandeerd.
Een telefoontje van een Palestijnse activist uit Bil’in werd versterkt door een luidspreker weergegeven. Hij dankte de anarchisten en de vredesactivisten voor hun steun in de strijd. Na een uur trok de stoet naar het centrum van de stad.


Powered by Greymatter