Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/31/2005: "Anarchisten tegen de Muur wederom actief in Bil'in"

Honderden Palestijnen, 20 internationale activisten en 35 anarchisten hebben op woensdag 30 maart gedemonstreerd in Bil’in tegen de bouw van de Muur.
Bilin300305a (22k image)
Israëlische soldaten richten hun geweer op demonstranten

Na enkele speeches te hebben aangehoord en gezamenlijk te hebben gezongen, liepen de demonstranten naar de route waar de muur wordt gebouwd.
Klik op meer!

Het leger legde de bouwwerkzaamheden deze keer stil, waarschijnlijk om een directe confrontatie met de betogers te voorkomen. De lokale en internationale pers was immers ook aanwezig.
Bilin300305c (39k image)
Een lange keten van mensen is gevormd als symbool tegen de muur

Nadat een menselijke ketting was geformeerd, werden olijfbomen op de route van de muur geplant.
Bilin300305b (49k image)
Olijfbomen worden aangepland op de route van de muur

Een groep Palestijnse vrouwen was dit maal prominent aanwezig. Ze riepen voortdurend leuzen tegen de soldaten hetgeen tot resultaat had dat een van hen werd teruggetrokken.
Billin300305f (22k image)
Vrouwen waren nadrukkelijke aanwezig bij deze actie

Nadat er stenen werden gegooid, gebruikten de soldaten traangas en rubberkogels met drie gewonden als resultaat, één Israëli en twee Palestijnen.
Billin300305e (16k image)
Traangrasgranaten belanden dichtbij demonstranten

Vervolgens trachtte het leger de Israeli’s te arresteren waardoor één persoon, Ronen, in de cel van het politiebureau van Givat Zeev belandde. Dit op grond van een klacht van een soldaat die meende dat hij was aangevallen of was gehinderd in het uitoefenen van zijn ambt. Dat het leger zelf gewelddadig optrad is in deze video duidelijk te zien.
Billin300305d (21k image)
De arrestatie van Ronen

Uiteindelijk kwam de toezegging dat Ronen woensdagavond laat zou worden vrijgelaten.

Momenteel verblijven er nog steeds permanent internationale activisten en Israëlische anarchisten in Bil’in als gevolg van de voortdurende nachtelijke politie-invallen in het dorp die tot doel hebben het taaie verzet van de dorpelingen tegen de bouwwerkzaamheden van de muur te breken.

Op vrijdag 1 april staat de volgende demonstratie in Bil’in gepland.


Powered by Greymatter