Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/29/2005: "IsraŽl terroriseert bewoners Bilíin"

In de nacht van 27 op 28 maart viel de politie voor de vierde keer op rij het Palestijnse dorp Bilíin binnen.
HPIM2288 (39k image)
Confrontatie met IsraŽlische soldaten tijdens actie op 22 maart

Met de nachtelijke invallen tracht het IsraŽlische leger het verzet van het dorp tegen de Muur van Apartheid te onderdrukken, zoals de betrokken officieren openlijk toegeven. Als gewoonlijk struinen de soldaten de straten af en gooien Ďschokí-granaten.
Klik op meer!

Sinds het Hooggerechtshof de klachten van de dorpsbewoners tegen het afscheidingshek die hun land confisqueert ongegrond heeft verklaard en de IsraŽlische regering een maand geleden de nieuwe route heeft vastgesteld, werd vanuit het dorp de strijd tegen hek geopend. Daarbij riepen ze de hulp in van de IsraŽlische Anarchisten tegen de Muur en internationale activisten. Als voorbeeld gold daarbij het gedeeltelijke succes dat het buurdorp Budrus had geboekt in hun strijd tegen de Muur.

Tijdens de demonstratie op dinsdag 22 maart verloor een zevenjarige jongen een oog door een rubber kogel en brandde een huis af doordat de grenspolitie van IsraŽl er Ďschokí-granaten in had gegooid.

Op dezelfde dag werden olijfbomen van een van de dorpsbewoners van Bilíin ontworteld en vervolgens gestolen uit een boomgaard door een privťbedrijf van kolonisten. De IsraŽlische autoriteiten bleef hierop het antwoord schuldig. Op het dichtstbijzijnde politiebureau in Givat Zeev weigerde men zelfs de aangifte van de eigenaar te aanvaarden. Pas na aandringen van IsraŽlische activisten werd hierin toegestemd.

Het langdurig vasthouden bij de wegversperring nabij Nihlin en het veelvuldig bezoeken door de veiligheidsdiensten van gezichtsbepalende activisten maken tevens onderdeel van de psychologische oorlogsvoering tegen de bewoners van Bilíin.

De bewoners hebben de Anarchisten tegen de Muur gevraagd de komende nachten in Bilíin door te brengenÖ


Powered by Greymatter