Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/28/2005: "Tiende anarchistische boekenmarkt in San Francisco"

Zo’n 2500 mensen bezoeken de jaarlijkse anarchistische boekenmarkt in San Francisco. Die dit jaar op zaterdag 26 maart voor de tiende maal werd gehouden.
1_bookfair (26k image)
Impressie van de boekenmarkt

Zo’n zestig vrijwilligers organiseren één van de grootste anarchistische bijeenkomsten in de VS. Naast de eigenlijke boekenmarkt met 75 deelnemers traden tal van gerenommeerde sprekers op.
Klik op meer.

“De herverkiezing van Bush is zeer goed voor het anarchistisch consumentisme,” zo liet één, van de organisatoren Joey Cain (50) aan de San Francisco Chronicle weten. Ook een manier om aan te geven dat de belangstelling voor het anarchisme groeiende is in de VS.

Een indrukwekkende sprekerslijst geeft aan dat de nadruk niet alleen op de verkoop van boeken e.d. ligt. Veel aandacht ging uiteraard uit naar het optreden van Ward Churchill, een wiens boeken verschijnen bij een van de grootste anarchistische uitgeverijen, AK-press. Sinds begin dit jaar ligt deze professor onder vuur van rechts in de VS vanwege de vergelijking die hij drie jaar geleden trok tussen degenen die ondersteunende diensten verleenden aan de nazi’s in Hitler-Duitsland en degenen die werkten in de Twin Towers ten tijde van de bekende aanslagen.

Naar aanleiding van Churchill’s optreden verscheen er een interview in de plaatselijke pers. Van zijn optreden zijn beelden en foto’s te zien en valt zijn lezing te beluisteren. En of dat nog niet genoeg is, valt er tevens een interview met hem te bewonderen.

Foto’s van de boekenmarkt vind je hier, hier en hier.

Erg leuk is trouwens de video waarin het evenement wordt aangeprezen door de 83-jarigeJean Pauline. Daarin vertelt ze dat ze er op haar 50-ste achter kwam dat ze eigenlijk altijd al een anarchiste was geweest.


Powered by Greymatter