Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/22/2005: "Poolse anarchisten demonstreren tegen oorlog"

In Stettin hebben op 20 maart anarchisten van de Poolse Anarchistische Federatie, Food not Bombs en de studentenorganisatie GuerillaART een anti-oorlogsdemonstratie gehouden.
12730 (21k image)
Overzicht van de demonstratie
Sprekers hekelden de bezetting van Irak en andere landen of gebieden en de enorme kosten die ermee gemoeid gaan. Leuzen als ‘Oorlog aan de Oorlog’ werden gescandeerd. Uiteraard verzorgde Food not Bombs het eten.
Klik op meer!

Foto’s van de actie vind je hier.

Overigens hield de Poolse Anarchistische Federatie in hetzelfde weekend (19-20) maart een congres in Warschau. Daar waren gedelegeerden aanwezig uit Warschau, Warschau-Praga, Gdansk, Torun, Czestochowa, Lodz, Poznan, Bialystok, Krakow, Slupsk, Zyradow, Ciechanowiec en Rzeszow.

Iedere groep hield een presentatie over de ondernomen activiteiten sinds het vorige congres. Daarnaast werden tal van zaken besproken zoals organisatorische kwesties. Het functioneren van het Anarchistisch Netwerk dat fungeert als een brug tussen de Federatie en nieuwelingen werd onder de loep genomen alsmede voornemens over het vervaardigen van een nieuw programma, pamfletten en een nieuwe anarchistische nieuwssite op internet.

De Federatie besloot voorts campagne tegen de verkiezingen en de Europese Grondwet te voeren. Ook de top van de Europese Raad die op 17 en 18 mei in Warschau plaatsvindt kan rekenen op een reeks creatieve acties.

Verschil van mening bestond over de vraag wat te doen met de 25-jarige verjaardag van augustus 1980 toen het Poolse volk in opstand kwam tegen de communistische dictatuur. Uiteindelijk werd besloten dat de groep uit Gdansk een actie zal voorbereiden.

Anarchisten uit Bialystok isren wederom een zomerkamp in het prachtige Krynki.

Het volgend congres vindt plaats in de herfst in Bialystok.


Powered by Greymatter