Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/20/2005: "Fair Trade kleding nu via internet verkrijgbaar"

Sinds begin van dit jaar tijd kun je ‘eerlijke’ kleding (plus sierraden en tassen) via internet bestellen.
Fair21 (22k image)

Bij Fair21 kun je verantwoorde kleding kopen, dat wil zeggen vrij van kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden en gifstoffen, maar met EKO-keurmerk. En als je denkt dat het er vast niet uitziet, dan heb je het mooi mis! Bovendien valt de prijs mee als je die tenminste vergelijkt met merkkleding.
Klik op meer!

FAIR21 is een initiatief van Saske Rodenburg die geďnspireerd raakte door Naomi Klein’s boeken ‘No Logo’ en ‘Praktisch Idealisme’, zo meldt het blad ZOZ vanOmslag. Naast katoen heeft ze ook kleding vervaardigd van hennep in het assortiment, een gewas dat nu eenmaal heel milieuvriendelijk is te verbouwen. Dit in tegenstelling tot katoen.

Het kersverse bedrijf werd genomineerd voor de Goede Waar Pluim 2005. De consumenten- vereniging Goede Waar & Co (voorheen de Alternatieve Konsumentenbond) reikt deze prijs elk jaar uit aan het leukste mens-, dier- en milieuvriendelijke product. De meeste mensen in deze alternatieve verkiezing kozen echter voor de zoveelste ‘adopteer een…’-variant. Fair21 werd derde.

2 Reacties


En allen, vergeet ook het fenomeen van de hennepkleding niet! Wanneer men toch van plan is om nieuwe kleding te kopen (i.pv. tweede hands) kan overwegen om hennepkleding te nemen. Sinds een maand of wat is nu ook een 'analoge' (t.o.v. digitaal) kledingwinkel geopend in Rotterdam die puur en alleen hennep kleding verkoopt! De winkel heet JAS, naar de initiatiefnemer Jasper en is gevestidgd op de Nieuwe Binneweg, vlakbij smartshop de Lachende Paus. Voornamelijk wordt er ingekocht bij groothandel ecolution waarbij ook op de arbeidsvoorwaarden en ook op de milieuvriendelijkheid van de verf wordt gelet.
Er is ook een webwinkel, die al weer een wat langere tijd bestaat. In Amsterdam is het gemeente bestuur met een brochure gekomen 'Schone Kleren'. Er wordt melding gemaakt van de 'Fair Wear Foundation'. Hopelijk is dit keurmerk een beetje laagdrempelig. Anders moet misschien maar gewoon op goed vertrouwen toch hennepkleding worden gekocht.

zei: Martijn le Noble op 22/03/2005 om: 01:52u

De website van de webwinkel (fysiek in Groningen gevestigd) is www.natuurstoffen.nl

Hier is ook hennepstof als zodanig te koop voor de kledingmakers onder ons.

zei: Martijn le Noble op 22/03/2005 om: 01:54u


Powered by Greymatter