Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/19/2005: "Anarchisten onderschrijven benoeming Wolfowitz als president Wereldbank"

Anarchistische economen van de Amerikaanse Anti-Ontwikkelings Bank onderschrijven de benoeming van Paul Wolfowitz als de nieuwe president van de Wereldbank.
PaulWolfowitz (9k image)
De kersverse president
Juist nu de Wereldbank een beter imago nastreeft als een organisatie die de wereldwijde armoede wenst te reduceren, zal Wolfowitz teruggrijpen op waar de bank werkelijk voor staat: ongebreideld kapitalisme en imperialisme.
Klik op meer!

Te lang reeds wordt de Wereldbank beheerst door slecht neoliberaal beleid. Met Wolfowitz aan het roer kunnen we een Neo-Wereldbank verwachten die op staatsmacht zal vertrouwen in plaats van op de vrije markt om de Amerikaanse overheersing in de wereld te behouden.

Paul Wolfowitz brengt een geweldige internationale ervaring met zich mee. In zijn huidige functie als staatssecretaris van Defensie leidde hij de Amerikaanse inspanningen om Irak te ontwikkelen. Onder zijn hoede veranderde Irak van een land dat terug werd gebombardeerd tot het stenen tijdperk tot een land dat nog verder werd terug gebombardeerd en wel tot het bronzen tijdperk. Ook leidde hij de pogingen om de Irakiís hun afhankelijkheid van de olie-industrie te onttroggelen, op grond waarvan de bevolking thans een leefwijze krijgt opgedrongen die vergelijkbaar is met die de Wereldbank doorgaans voorstaat. Tevens hielp hij Irak met het ontwikkelen van een programma voor beperking van de bevolking dankzij een ingenieus uitwisselingsprogramma met het Amerikaanse militair-industrieel complex.

Kortom, de Amerikaanse Anti-Ontwikkelings Bank verwelkomt de komst van Wolfowitz en de toekomstige schade die hij de Wereldbank zal toebrengen.

Inter-American Anti-Development Bank
Contact: Luther Blissetti
1350 New York Ave., N.W.
Washington, D.C. 20577 USA
Phone: (202) 623-3900
Fax: (202) 623-2360


Powered by Greymatter