Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/18/2005: "Anarchisten tegen de Muur in actie in Saffa"

Anarchisten tegen de Muur in IsraŽl hebben de afgelopen dagen met internationale activisten en Palestijnse bewoners actie gevoerd in het dorp Saffa tegen bouwwerkzaamheden van de muur.
IMG_186 (33k image)
In Budrus werd op 11 maart 150 meter hekwerk omver gehaald
Op donderdag 17 maart hielden 40 bewoners, drie vrouwen uit de internationale solidariteitsbeweging en vijf anarchisten een zitblokkade op terrein waar werkzaamheden gaande waren. Na een half uur stonden de bewoners op en liep naar de plek waar de bulldozer aan het werk was, vergezeld van IsraŽlische soldaten, grens- en burgerpolitie.
Klik op meer!

De demonstranten luisterden niet naar de bevelen van het leger om halt te houden. Binnen vijf minuten schoten de soldaten vele Ďschokí-granaten af waarop de bewoners de heuvel afrenden. Twee ouderen raakten gewond, een IsraŽlische anarchist werd door soldaten geslagen.

Het leger gooide hierna traangas naar de demonstranten. Een granaat kwam in een gereedstaande ambulance terecht. Desondanks werd de zitdemonstratie aan de voet van de heuvel voortgezet. De Palestijnse mannen hielden hun gebeden op het land. De lunch werd vanuit het dorp verzorgd. De IsraŽliís vertrokken daarna maar de Palestijnen zetten hun actie verder voort.

Op de heuvel naast Saffa wordt een IsraŽlische nederzetting gebouwd.

Bij de actie van woensdag 15 maart raakten vijf demonstranten gewond, waaronder ťťn IsraŽlische anarchist.


Powered by Greymatter