Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/18/2005: "Actrice van This Revolution vrijgesproken"

Actrice Rosario Dawson is vrijgesproken van wangedrag en obstructie van het gezag wegens gebrek aan bewijs.
Thisrevo (11k image)
Affiche van This Revolution
Ze werd gearresteerd toen ze afgelopen zomer werd gefilmd voor de politieke thriller This Revolution in een anti-oorlogs demonstratie tijdens (en tegen) de Republikeinse Conventie. Haar zaak werd op 15 maart door de rechter niet ontvankelijk verklaard.
Klik op meer!

De filmploeg had toestemming gekregen om tijdens de demonstratie te mogen draaien om de echtheid van de rolprent te verhogen. Maar liefst 1806 mensen werden tijdens deze actie in New York gearresteerd. Daarvan is inmiddels zo’n 80 % vrijgesproken of zijn de zaken geseponeerd.

This revolution volgt een cameraman (Jake Cassevetes) die tegen de achtergrond van de Republikeinse Conventie de acties vastlegt van een gemaskerde anarchistische groep, het Zwarte Blok genaamd. Langzamerhand wint hij het vertrouwen van de groep en raakt bevriend met één van de sleutelfiguren. Wanneer zijn filmwerk wordt verraden en hij in beeld komt bij de veiligheidsdiensten, raakt Cassevettes in tweestrijd.

Rosario Dawson speelt een vrouw (Tina Santiago) die radicaliseert als haar man, een soldaat, in Irak wordt gedood.

This revolution roept op tot verzet tegen de bestaande machtsverhoudingen, dringt aan op verandering en ademt een radicale sfeer. De film komt uit de koker van een van de medeoprichters van Guerrilla News Network, Stephen Marshall, werd in 100 dagen in elkaar gezet en ging eind januari van dit jaar in de VS in premičre.

Voor dit Netwerk maakte hij reeds meer dan 15 nieuwsvideo’s waaronder "Crack the CIA," die een prijs won, alsmede omstreden muziekvideo’s voor the Beastie Boys and Eminem. Zijn documentaire BattleGround: 21 Days on the Empire's Edge, won de zilveren Hugo op het internationale filmfestival van Chicago in 2004. This Revolution is zijn eerste verhalende film.

Een voorproefje van de film is hier te zien.


Powered by Greymatter