Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/14/2005: "Anarchistische bijeenkomst voor de Balkan in Sofia"

In het weekend van 8, 9 en 10 april vindt er in de Bulgaarse hoofdstad Sofia een anarchistische bijeenkomst plaats voor de Balkanlanden.
antinatoaktie (27k image)
Bulgaarse anarchisten in actie tegen de NAVO

Het is een poging om de verschillende groepen en bewegingen op de Balkan met elkaar in contact te brengen en elkaars situatie, actiepraktijk en problemen te leren kennen. Tevens wordt getracht tot nauwere onderlinge samenwerking te komen, en gezamenlijke acties te voeren zoals bijvoorbeeld in de vorm van ‘Geen Grenzen’-kampen zoals die in het recente verleden in verschillende Oost-Europese landen door anarchisten zijn georganiseerd.
Klik op meer!

Het programma omvat een presentatieronde waarin de verschillende groepen zich voorstellen, het plannen van gezamenlijke acties, een filmprogramma als ook discussies met de oude Bulgaarse anarchisten.

Bulgarije kende voor de Tweede Wereldoorlog een bloeiende anarchistische beweging die na de oorlog door de communistische machthebbers bloedig werd onderdrukt. Nadien leefden gevluchte Bulgaarse anarchisten in Parijs en hielden daar hun organisatie in stand.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Autonome Libertaire Groep ‘Anarchoresistance’,die sinds 1999 bestaat. De groep geeft een maandelijks blad uit genaamd ‘Vrije Gedachte’ Svobodna
Misal), maakt een wekelijkse radioprogramma ‘Verscheidenheid in de Lucht’ (Diversia v efira), en onderhoudt een viertal websites, waaronder een antifascistische. Net als in veel andere landen zijn leden van deze anarchistische groep betrokken bij Indymedia in hun land.


Powered by Greymatter