Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/12/2005: "Anarchisten tegen de Muur steunen actie in Bil’in"

Op vrijdag 11 maart vond in Bil’in (nabij Modiin) opnieuw een gezamenlijke demonstratie plaats van Anarchisten tegen de Muur, internationale activisten en Palestijnse bewoners.
bil-in3 (20k image)
Traangasgranaten drijven de demonstranten terug

Ook deze keer keerde de actie zich tegen de Israëlische staatsroof van landbouwgrond en boomgaarden ten behoeve van de Apartheidsmuur die het dorp van het omringende land scheidt en doet veranderen in een getto. Tevens gaat het hier om gebiedsuitbreiding van de Israëlische nederzetting Mtityahu.
Klik op meer!

Zo’n 200 mensen namen aan de demonstratie deel en slaagden er in de bouwplaats van de muur te bereiken.
bilin5w (23k image)

De demonstratie omvat zoals gewoonlijk jong en oud
Daar dreigden de bewakers van een veiligheidsbedrijf de activisten met scherpe munitie te beschieten. Vervolgens arriveerden soldaten van het leger die de demonstratie beschoten met traangasgranaten met vier Palestijnse gewonden en één Israëlische slachtoffers als gevolg. Op de vlucht voor deze aanval raakte één Palestijn gewond. Hij werd geraakt en geschopt door een vrouwelijke grenssoldaat en daarna gearresteerd. Daarop meende het leger het dorp in te moeten trekken om op de gebruikelijke intimiderende wijze te keer te gaan.
bil-in2 (19k image)
Traangasgranaten raken bijna een demonstrant

De Israëlische media meldden: “Demonstraties tegen het veiligheidshek nabij Modiin. Op de bouwplaats plaatsten leden van Anarchisten tegen de Muur zich tegenover het leger dat antwoordde met traangasgranaten”.


Powered by Greymatter