Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/11/2005: "Contouren programma Pinksterlanddagen 2005 zichtbaar"

De contouren van het programma van de Pinksterlanddagen 2005 (PL) worden zichtbaar, zo bleek op de drukbezochte bijeenkomst van de voorbereidingsgroep op 5 maart in Amsterdam.
AffichePL2005a (68k image)
Het affiche van de PL 2005

De dagen vinden plaats van 13 tot en met 16 mei op het terrein ‘tot Vrijheidsbezinning’ in Appelscha.
Klik op meer!

Een aantal inhoudelijke thema’s staan zo goed als vast, zoals rond het dichtgooien van de Europese grenzen (Fort Europa), het woon- en huurbeleid en ‘Green Anarchy’. Ook wordt er dit jaar voor het eerst getracht een programma voor jongeren op poten te zetten en komen er internet radio-uitzendingen.

De Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) bekommert zich om een tweetal informatie- en debatmiddagen. Op zaterdagmiddag is het de bedoeling om het thema Fort Europa onder handen te nemen waarin het huidige vluchtelingenbeleid nadrukkelijk aan de orde zal komen. Op zondagmiddag is het de beurt aan het verslechterende woon- en huurbeleid. Voor beide middagen zijn diverse groepen benaderd om hun medewerking te verlenen. Het is nadrukkelijk de bedoeling om lopende campagnes en acties hiermee te ondersteunen.

Groen Front! gaat een dagdeel met het thema ’Green Anarchy’ aan de slag. Daarin speelt het pamflet 'Down with the Empire’ een prominente rol. Voorts wil de groep aan de slag met klimworkshops en gentechnologie.

FlyerPL2005 (68k image)
De voorkant van de flyer van de PL 2005

Voor de groeiende groep jongeren in de middelbare-school-leeftijd wordt voor het eerst geprobeerd een eigen programma rond te krijgen. Te oud voor het kinderprogramma en nog niet toe aan de thema’s van de ’volwassenen’ wordt het in ieder geval een boeiend experiment om te kijken of er aansluiting verkregen kan worden.
Daarnaast is er als vanouds een kinderprogramma voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. Een theatervoorstelling en een speurtocht maken in ieder geval deel uit van de activiteiten dit jaar.

Op initiatief van Radio ZRA (ZwartRood Actief) komen er dit jaar internet radio-uitzendingen vanaf de locatie van de Pinksterlanddagen. Hieraan zal tevens worden meegewerkt door Radio de Vrije Keyser en Indymedia.

Voorts op het programma staan een workshop fysieke weerbaarheid, eentje rond antipsychiatrie en items rond alternatieve geneeswijzen, nieuwe actievormen, de G8 in Schotland en adbusting. Organic Chaos verzorgt waarschijnlijk weer een videoprogramma. De historische lezing handelt dit jaar waarin het 60 jaar is geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde, over de Duitse vluchtelingen van anarchistische huize die na 1933 naar Nederland kwamen.

FlyerPL2005a (55k image)
De achterkant van de flyer van de PL 2005

Wat betreft het culturele gedeelte is in ieder geval duidelijk dat er op vrijdagavond een tweetal films vertoond worden, te weten Dark Kristal en The Edukators. Tal van bands boden dit jaar aan om te komen spelen. In ieder geval treden op zaterdagavond op Glubbe Lulluh (punk), Nuclear Kazoo (folkrock) en Zibabu (cross-over).

Verder zullen er dit jaar voor het eerst veganistische hapjes verzorgd worden door de vrienden van actiecampagne Koen, komt de ijscokraam opnieuw naar de PL en gaat Rampenplan als vanouds het warme eten bereiden.

Niet weg te denken zijn uiteraard de boekenmarkt en de stands. Willen de groepen en organisaties die standruimte willen hebben zich even via de e-mail aanmelden?

De Pinksterlanddagen vinden plaats van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei 2005 op het anarchistische kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning, Aekingaweg 1a in Appelscha. De dagen kosten slechts 10 euro en dat is inclusief kamperen. Vergeet dus niet je kampeerspullen!


Powered by Greymatter