Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/10/2005: "Arrestatie van Saddam Hoessein in scene gezet"

Een oud-marinier die betrokken was bij de arrestatie van Saddam Hoessein beweert dat de vertoonde beelden van de inrekening in scene zijn gezet.
SchuilplaatsSaddam (21k image)
Bedrog rond de schuilplaats van Saddam?

In werkelijkheid zou Saddam reeds een dag eerder zijn aangehouden in een woning in een dorp na een vuurgevecht waarbij een marinier van de VS werd gedood en Saddam zelf ook geschoten zou hebben.
Klik op meer!

Oud-sergeant Nadim Abou Rabeh van Libanese afkomst werd aan het woord gelaten in het Saudisch dagblad al-Medina afgelopen woensdag. Hij stelde dat de arrestatie van Saddam reeds op vrijdag 12 december 2003 plaatsvond en niet een dag later zoals het Amerikaanse leger beweert.

“Ik maakte deel uit van een eenheid van 20 man waarvan er acht van Arabische afkomst waren die drie dagen zocht naar Saddam in het gebied rond Dour nabij Tikrit en we vonden hem in een bescheiden huis in een klein dorp en niet in een hol onder de grond zoals werd verklaard”, vertelde Abou Rabeh. “We namen hem gevangen na fel verzet waarbij een marinier van Soedanese afkomst werd gedood”.

Hij vertelde dat Saddam zelf ook het vuur opende op de mariniers met een geweer uit het raam van een kamer op de tweede verdieping. Toen riepen ze in het Arabisch tegen hem: “Je moet je overgeven ... Het heeft geen zin je te verzetten.” “Later fabriceerde een militair produktieteam de film van Saddam’s arrestatie in een hol, wat in feite een bron was die niet meer gebruikt werd”, aldus Abou Rabeh.

Abou Rabeh werd in Libanon geïnterviewd.

Het is overigens niet voor het eerst dat de locatie van de arrestatie van Saddam in twijfel werd getrokken. Dit gebeurde meteen na de bekendmaking reeds!

1 Reactie


Ze hebben me helemaal niet te pakken, Verdonk had nog een plaatsje voor mij in een leegstaand Asielszoeker centrum.
En dat allemaal in ruil voor een paar snorharen die ze nog tekort kwam.

zei: Saddams tweelingbroer op 11/03/2005 om: 22:35u


Powered by Greymatter