Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/10/2005: "Video over Anarchisten tegen de Muur"

Op 26 december 2003 schoten soldaten van het IsraŽlische leger met scherp op de 21-jarige Gil Namati, een lid van Anarchisten tegen de Muur die actie voerde tegen de Apartheidsmuur in Budrus. Hij werd in beide benen geraakt.
782_budrus-9-26-04-ap (23k image)
Tijdens de 44-ste demonstratie in Budrus op 26 september 2004 werden de bulldozers opnieuw tegen gehouden!

Het incident veroorzaakte veel ophef in de IsraŽlische media en riep veel vragen op. Wat zou er bijvoorbeeld gebeurd zijn als de strijdkrachten niet gelogen hadden over de schietpartij?
Klik op meer voor de video!

Over de hele affaire is thans een video beschikbaar die in het Engels is ondertiteld en zo te zien ook op de Pinksterlanddagen 2004 is gedraaid. In het eerste deel is het incident te zien en wordt ingegaan op het daarop volgend onderzoek waaruit bleek dat het leger loog over de toedracht. Het tweede deel kritiseert het onderzoek, toont de reacties van de media en geeft een portret van het incident alsmede van het verzet tegen de muur. Het laatste deel gaat in op de propaganda dat anarchisten in IsraŽl een Ďgevaarí vormen in IsraŽl. De video vind je hier. Even geduld want het laden duurt vanwege de lengte eventjes...


Powered by Greymatter