Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/09/2005: "Food Not Bombs viert 25-jarig bestaan met internationale conferentie"

Food Not Bombs viert haar 25-jarig bestaan met een internationale bijeenkomst op 16 en 17 juni in het Amerikaanse Philidelphia. De viering vindt tegelijkertijd plaats met de jaarlijkse conventie van de internationale biotechnologielobby die in dezelfde stad plaats vindt van 19 tot 22 juni.
fnblogocolor (10k image)
De groep deelt gratis voedsel uit als protest tegen armoede en militarisme en is in tal van landen actief. Ook kookt de organisatie vaak op anarchistische bijeenkomsten.
Klik op meer.

In dit kader wordt tevens van 18 tot 21 juni een tegenconferentie gehouden onder de noemer van BioDemocratie/BioVerwoesting. Deze wordt ondermeer georganiseerd door landelijk in de VS opererende organisaties als het Institute for Social Ecology, Northeast Resistance Against Genetic Engineering (NE RAGE), the Student Environmental Action Coalition en Reclaim The Commons.

Lokale groepen in Philidelphia organiseren dan een GroenZwarte bijeenkomst in het kader van earth liberation naast een anti-vivisectie conferentie voor dierenrechtenactivisten.

Food Not Bombs treedt op als gastheer voor deze tegenconferentie.

In Nederland zijn ook groepen actief. Een interview met één van de oprichters van de Amerikaanse groep vind je hier.
Powered by Greymatter