Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/08/2005: "Negentienjarige anarchist riskeert vijf tot twintig jaar cel"

De 19-jarige David Segal uit het Amerikaanse Litchfield (Connecticut) riskeert vijf tot twintig jaar gevangenisstraf wanneer hij veroordeeld wordt voor het stichten van brand in een rekruteringscentrum van het Amerikaanse leger in de Bronx.
feb8fal (19k image)
Sinds het bekend worden van de Amerikaanse schanddaden in Irak nemen acties in de VS tegen de rekruteringsactiviteiten van het leger toe

Op 5 maart moest hij voor de rechter verschijnen waar hij werd beschuldigd van het plegen van een opzettelijke daad tegen de Amerikaanse regering.
Klik op meer!

Segal werd in de nacht van 31 januari j.l. gearresteerd. Volgens de politie bevond hij zich vlakbij het wervingsbureau waar zojuist brand was gesticht. Een raam van de deur was met een hamer ingeslagen. In het groene tapijt was een flinke brandplek ontstaan. Het slot in de deur was dicht gelijmd.

Segal zou plastic handschoenen hebben gedragen en droeg een rugzak. Voorts werd er lijm gevonden, een kaart met daarop de omgeving van het rekruteringsbureau en een fles met een vloeibare substantie. Ook vond de politie een in het handschrift van Segal geschreven notitie waarin de daad politiek werd gemotiveerd. Sindsdien verbleef hij in voorarrest tot hij op borgtocht vrijkwam, die door zijn familie werd betaald. Zijn woonruimte op de campus werd door een antiterrorisme eenheid van de politie doorzocht.

David Segal is student bestuurskunde op het Manhattan College in New York die al op de middelbare school uitgesproken politieke ideeŽn had. Hij stond er om bekend vaak meningen te verkondigen die tegen de publieke opinie ingingen. Hij was lid van de debatclub en maakte deel uit van de schoolkrantredactie.

Op het Manhattan College publiceerde hij The Radical Jasper, gefotokopieerde politieke commentaren, gedichten en illustraties. Klachten resulteerden in een administratief onderzoek van de school dat werd ingetrokken nadat Segal steun zocht bij geestverwanten op de opleiding en een petitie opstelde.

De school, katholiek, heeft hem meteen geschorst na zijn arrestatie. Zijn spullen op de kamer die hij met iemand deelde, zijn verwijderd.


Powered by Greymatter