Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/07/2005: "Anarchie Bus toert deze zomer door Oost-Europa"

Deze zomer toert er door Oost-Europa een ‘Anarchie Bus’. Het gaat om internationale groep anarchisten die gedurende vier weken met een bus een aantal landen aandoet en bijeenkomsten organiseert waar opvoeringen en presentaties worden verzorgd, literatuur wordt aanboden, en video’s worden vertoond.
alter4pic (24k image)
Op deze wijze wil men uitwisseling en samenwerking bevorderen. De eerste toer gaat vier weken duren, start in Polen, en trekt door de Baltische landen naar Rusland en de Oekraïne. Ook is er sprake van een tweede tocht door Roemenië, Bulgarije en Kroatië, maar de vraag is of deze trip door dezelfde mensen ondernomen gaat worden en of dat dit jaar nog gaat gebeuren.

Onlangs vond in Moskou een vergadering over dit project plaats waar zo’n 25 mensen aan deelnamen. Daar bleek dat men het liefste een karavaan met meerdere voertuigen zou vormen. Voorgesteld werd om activiteiten die in de zomerperiode plaatsvinden bewust op te zoeken om daar acte de presence te geven.

Hoewel het draagvlak voldoende is om de tour van start te laten gaan, ondervinden onze Oost-Europese geestverwanten de nodige problemen. Geldgebrek, bijvoorbeeld om reserveonderdelen voor de bus aan te schaffen, en dusdanige repressie dat de tour lang niet overal zijn tocht kan vervolgen.

De organisatie wil graag constructieve anarchistische projecten onder de aandacht brengen en is tevens op zoek naar financiële steun. Je kunt ze mailen. Hun website is helaas nog niet op het net.


Powered by Greymatter