Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/07/2005: "Anarchisten nemen deel aan St. Pat's For All Parade"

Anarchisten hebben op 6 maart deel genomen aan de jaarlijkse St. Pat's For All Parade die voor de zesde maal in New York werd gehouden.
143775_1_St_Pats_032 (24k image)
Het frontspandoek tijdens de mars
Het bonte gezelschap, waar ook the Rude Mechanicals Orchestra en de Hungry March Band toe behoorden, leverde een feestelijke en levendige bijdrage aan de jaarlijkse viering van het Ierse erfgoed in de wijk Queens.
Klik op meer!

Het anarchistische blok had voor de gelegenheid zwarte vlaggen gemaakt met omcirkelde “A’s” op groene klaverbladeren, het symbool van Ierland. Op het frontspandoek stonden duidelijke politieke leuzen: ‘VS uit Irak, UK uit Ierland’.
143775_1_St_Pats_010 (27k image)
Een deel van de deelnemende groep
Omstanders wuifden en joelden toen de vrolijk dansende en bewegende bende voorbij kwam.
143775_1_St_Pats_043 (24k image)
De anarchistische fanfare tijdens de mars
Pamfletten over de kwestie in Irak, Palestina en Ierland werden gedurende de hele mars uitgedeeld aan het publiek.De politie verhinderde weliswaar dat deelnemers gingen vuurspuwen, maar spektakel was er voldoende met steltlopers, hulahoopers, vlaggenzwaaiers, en fietsacrobaten wier optreden bijzonder gewaardeerd werd.
143775_2_St_Pats_066 (26k image)
De hulahoop!
De St. Pat's For All mars staat in het teken van de jaarlijkse St. Patricksviering en is een afscheiding van de grote St. Pats mars in New York die in handen is van katholieken die een hekel hebben aan homo’s en lesbiennes. In de St. Pats for All stoet is iedereen welkom.
143775_1_St_Pats_049a (22k image)
Het ging er vrolijk aan toe


Powered by Greymatter