Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/05/2005: "Vrijheid voor de gevangenen van Action Directe"

Enige honderden mensen hebben op zaterdag 26 februari bij drie gevangenissen in Frankrijk gedemonstreerd voor de vrijlating van de laatste vier vastzittende leden van Action Directe, de Franse gewapende strijdgroep die met name in de beginjaren tachtig actief was.
ActionDirecte010305a (19k image)
Demonstratie bij de gevangenis van Ensisheim waar Georges Cipriani vastzit
Onder de demonstranten bevonden zich ook anarchosyndicalisten van de Franse CNT.
Klik op meer!

In redevoeringen werd er op gewezen dat juist op deze dag drie van de vier gevangenen hun minimum uit te zitten straf van 18 jaar er op hadden zitten. Hoewel drie van de vier gevangenen te weten Georges Cipriani, Jean Marc Rouillan und Nathalie Ménigon zwaar ziek zijn, komen zij niet vrij.

De demonstratie met deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, België en Zwitserland was mede bedoeld om hen een hart onder de riem te steken, maar vooral om deze vernietigingsmachine te stoppen en de vrijlating van de gevangenen te eisen. Om deze eis kracht bij te zetten werd een nieuwe campagne hiertoe aangekondigd.

Lannemezan (13k image)
De demonstratie in bij de gevangenis van Lannemezan

Aan de demonstratie deden ook oud-leden van de RAF mee. De RAF werkte vanaf 1985 samen met Action Directe om samen een front te vormen in de anti-imperialistische strijd. De groep was van eind jaren zeventig tot 1987 actief voornamelijk met aanslagen, tot de kopstukken werden gearresteerd.

In Griekenland vond uit solidariteit een bezetting plaats van het persbureau France Press door 30 anarchisten.


Powered by Greymatter