Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/05/2005: "Anarchisten tegen de muur steunen Dir Balut"

Anarchisten tegen de Muur hebben samen met internationale activisten en 300 bewoners van het dorp Dir Balut vandaag gedemonstreerd tegen de bouw van de Apartheidsmuur ter plaatse.
DirBaluta (12k image)
Een demonstrant schrikt van een traangasgranaat
De dorpen Dir Balut, Rafa en Zíawia bevinden zich in een gebied dat grotendeels door IsraŽl wordt geannexeerd om de kolonistennederzetting Ariel te verbinden met het moederland.
Klik op meer!

De demonstranten verzamelden zich om 11.00 uur in het centrum van het dorp voor een drie kilometer lange tocht naar de bouwplaats van de muur. Hoewel sinds de start van de bouw in juli 2004 de route enigszins is aangepast, zullen 70% van de velden van het dorp zich straks achter de muur bevinden op IsraŽlisch grondgebied.

Aan de tocht deden ook ouderen en kinderen mee. De weg naar de bulldozers is niet eenvoudig. Er is geen duidelijk pad en regelmatig moet er tussen over de rotsblokken worden gesprongen om verder te kunnen komen. Het uitzicht is schitterend. De muur trekt door een groene vallei vol met voorjaarsbloemen in alle kleuren van de regenboog. Het maakt de lelijkheid van de muur ondragelijk.

DirBalut050305 (9k image)
Demonstraten boven op de heuvel naast het ravijn

Vanwege het moeilijke terrein verzamelen alle demonstranten zich op de heuvel aan de rand van de ravijn waar de bouwplaats is gesitueerd. Een deel van de demonstranten roept naar de soldaten, anderen gaan bidden. Kinderen en jongeren werpen stenen naar de grenspolitie maar deze bevinden zich op te grote afstand om te kunnen worden geraakt. Het antwoord is traangas maar door de wind drijven de wolken terug naar de soldaten.

Rond 14.00 uur keert de demonstratie terug naar het dorp. De anarchisten en internationalen slaan de uitnodiging om mee te eten af om met de laatste bus naar huis te kunnen gaan


Powered by Greymatter